4 december 2014

Skinkmuffins

För några veckor sen ordnade jag en Mary Kay-hudvårdsklass hemma hos mig. Självfallet bjöds det på nåt gott efter själva demonstrationen, och denhär gången gjorde jag som salt bakverk en av mina favoriter från barndomen - skinkpiroger, eller skinkmuffins, som jag hellre kallar dem. Receptet har mamma hittat på ett såntdär aluminiumsformpaket i tiderna (kollade att de inte finns där längre), och efter det har vi alltid gjort dessa nu som då. Vet att de var syrrans absoluta favoriter i tiderna! Och ja, riktigt goda är de. Enkla, men kanske lite tidskrävande. Men helt klart värda mödan i slutändan!


Du behöver: (för 20-30st)

Pajdej:
200 g smör
4 dl mjöl (blandar graham och vete)
2 tsk bakpulver
2 dl riven, kok potatis
½ dl matlagningsgrädde

> Blanda ihop torra ingredienserna till pajbottnen
> Rör ner matlagningsgrädden och den rivna potatisen
> Låt stå kallt några timmar
> Tryck ner i små aluminumformar (detta är lite jobbigt...)

Fyllning:
- 200 g zucchini
- 1 röd paprika
- 1 dl gräslök (persilja funkar också)
- 150 g skinka
- 4 ägg
- 3 dl gräddmjölk (blanda mjölk + grädde 50-50)
- salt och svartpeppar

+ 2 dl riven ost till toppen

> Hacka zucchini, paprika, skinka och gräslök
> Blanda gräddmjölken med äggen och kryddorna, tillsätt hacket
> Häll över pajbottnen, strö på ost
> Grädda i 200 grader, ca 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar