19 december 2014

Den obefintliga julstressen

Vet ni, jag börjar bli lite orolig över mig själv. Jag har varit så oengagerad i allt som har med julen att göra i år, att jag börjar fundera om det alls blir nån julstämning här i gården. Om man jämför med förra året, då hade jag julpyntat veckan före lillajul, jag hade handlat alla julklappar flera veckor före självaste julafton, allt var julpyntat, fint och städat här hemma, granen var klädd, julkorten var skickade en vecka före "deadline"... Ja, allt var på raden helt enkelt! Vi hade till och med planerat vad vi skulle göra i mellandagarna, på nyårsafton, jag visste vad jag skulle ha på mig alla dagar. Julgodiset, som var årets julklapp (gav åt de flesta i släkten) var fixat och nerfryst innan jag hade jullov ens.. Andra bullar är det minsann i år!

Jag julpyntade på lillajulsdagen. Granen kollade vi ut förra veckan. Lillajulgranen tog jag in två veckor EFTER lillajul... Vi julhandlade vid Tuuri förra veckans lördag, men bara ett paket är packat. Årets julklapp, hemgjorda limpor och bullalängder, har jag inte ens införskaffat förpackningar till (jag har ju faktiskt provbakat limporna, framsteg!). Vi har inte julstädat, inte hämtat hem granen.. Jag har inte ens köpt alla julklappar ännu!! Det ska vi i och för sig göra imorgon men.. Skickade julkorten en dag före deadline, har fortfarande ett jag inte delat ut. Ja och det allra värsta: JAG HAR INTE ENS BESTÄMT VAD JAG SKA KÖPA ÅT KALLE! Har en present färdigt, men det är en typisk "behöver-ha-present", så något mer måste jag ännu köpa. Vi vet inte vad vi ska göra varken på juldagen eller på nyårsafton..

Ja vet ni, det är nog en riktigt annorlunda julkänsla här i gården i år! Vet faktiskt inte om jag har sådär värst mycket julfeelis egentligen.. Kanske liiite mer nu när snön kom, men jag är inte alls lika excited som ifjol. I och för sig berodde nog mycket av förra årets entusiasm på det nya hemmet. Nå hursomhelst, så känner jag absolut ingen stress för att det är såhär! Och DET oroar mig mest. Kontrollfreaket som vill planera allt och ha allt färdigt länge på förhand?? När har jag blivit såhär "chill"?!  Nä, tror nog att det slår till ännu! Om inte förr så på tisdag kväll när jag inser att jag har 10 jullimpor att baka och att paketen ska vara inslagna, samtidigt som vi städar och klär granen... Jaja, skitsamma. Jul blir det i alla fall, fastän man inte städat hela huset eller skrivit de bästa rimmen. Julen handlar ju inte om allt det som syns utåt, utan om det man känner inuti. Det tycker åtminstone jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar