9 december 2014

Sånt jag stör mig på

Linda skrev ett inlägg där hon listade fem saker som gör henne arg/irriterad. Själv hittade jag ett inlägg i utkastet som hette "sånt jag stör mig på". Varför inte, tänkte jag, och började lista saker. Såå, fem saker jag irriterar mig på:

1. Folk som använder/säger ord fel. Det värsta jag vet är när folk säger ordet pensionär som PANGSJONÄÄR. Alltså... Det heter PANNSJONÄÄR. Det finns inget g i ordet!!! Seriöst. Sen ett ord som folk ofta använder fel: reklamera. Att reklamera något innebär ju att man "klagar" och skickar tillbaks, t.ex. om man fått hem en tröja från H&M som hade ett hål i sig. Att reklamera betyder INTE att göra reklam!!! Då "gör man reklam" eller "marknadsför". Okej?

2. Folk som kör sakta. Åh herregud så jag hatar söndagskörare i trafiken! Ni kanske redan fattat att jag är vad man kan kalla "den arga bilisten". Jag skojar inte, jag blir så fru-huktansvärt störd på mänskor som kör alldeles för sakta, ja, jag blir till och med arg på mänskor som håller hastigheten... Det är nog bäst att akta sig, för här kommer varmanschauffören! Ni kan ju gissa hur det är när nån står framför mig i trafikljusen, och aldrig åker iväg... Hallå, det kallas reaktionsförmåga, gott folk!

3. När folk inte håller vad de lovat. Alltså.. undrar om det finns nån som inte stör sig på detta?!

4. När saker drar ut på tiden/att vänta. Det kan vara allt från att ladda upp en YouTube-video (ständigt återkommande problem just nu!) eller en varmanstävling som tar tre timmar längre än den behövt.. Jag har väldigt dåligt tålamod, ska ni veta! Redan att starta om datorn från grunden och behöva vänta en halvminut innan jag kommer mig in på internet går mig på nerverna.. Sen att vänta på folk som är sena, eller att vänta på mat på en restaurang... I'm telling you: Har inget tålamod med sånt!

5. När saker inte är i symmetri eller ordning. Alltså dethär är väl mest för att jag är perfektionist och pedant.. Men alltså jag har ju alla mina filmer i bokstavsordning. Böcker i storleksordning. Om mitt klädskåp var större skulle jag ha kläderna i färgordning.. Ja, ni fattar nog. Sen kan jag ju störa mig nåt ofantligt på att saker inte är på mitten, t.ex. en duk på ett bord, eller när julstjärnorna hänger ihan miten sattuu... Ja, jag föredrar symmetri och ordning!

Summa summarum: Jag stör mig tydligen allra mest på FOLK. Haha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar