23 december 2014

Jullistan

Carro knåpade ihop en jullista såhär passligt till julen. Här kommer min version!

1. Var kommer du spendera julen i år? Jag och sambon kör vartannat år hemma hos honom, vartannat år hemma hos mig. I år är det Jutas som står på tur. Det blir traditionellt julfirande i mitt barndomshem tillsammans med mamma, pappa, syrran och hennes sambo, mommo & moffa samt moster C och hennes familj. Moster T med familj spenderar julen i London i år, annars hade de också firat med oss. På juldagen är vi bjudna på restmiddag till sambons föräldrar.
2. Vad hoppas du att finns i tomtens säck? Ett presentkort på massage, ansiktsbehandling eller liknande "lyx"! Och CHOKO...
3. Tre saker som måste finnas på julbordet? Lax, karelska piroger med äggsmör samt morotslåda. Annars blir det ingen jul!
4. En bild som du laddade upp på Instagram kring förra julen:
Fotat denhär dagen förra jul. På en jultur med tant Elli, iklädd tomteluva dagen till ära... Lite suddigt bara!

5. Om du skulle vara tvungen att ge en julklapp åt någon du inte tycker om, vad skulle du ge då? Skitäcklig likörgodis, fyfan. Eller nån ful tomte! Men varför sku man egentligen ge något åt nån man inte tycker om? Det är ju bara dumt...
6. Går du i julkyrka? Int i kyrkan kyrkan, men går på Julfrid-konsert i kyrkan varje år. Så det kanske räknas ändå?
7. Första bilden i din kamerarulle i telefonen: 
(jag raderar bilderna vartefter jag flyttat över dem till datorn)

8. Sista bilden i din kamerarulle i telefonen:
Passade på att fixa lite julapelsiner i morse när jag väntade på att traska över till HVC...

9. När kläs granen? 1-2 dagar före julafton. Vi klädde vår igårkväll, och nu står den här och doftar så häääärligt!
10. Vad ska du ha på dig på jul? Hur viktigt är det för dig att vara fin på jul? Har faktiskt inte riktigt bestämt mig vad jag ska ha på mig imorgon, men gissar det blir nån klänning, eller mörka jeans med en röd tröja. Brukar alltid investera i en ny "julklänning", men eftersom jag köpte en ny till bloggjulfesten så blev det ingen i år.. Får gräva fram nån av de gamla istället! Tycker inte det är så jätteviktigt att ha nya, fina kläder, men skoj att få klä upp sig i alla fall.
11. I vilka färger går din jul i år? Håller nog fast vid röd-vitt, men har också tagit in mycket svart och naturfärger i år. Julen börjar se ut som jag tänkt mig nu, kan man säga!
12. Har du tro, hopp och kärlek? Näpp, men om jag hört tomtens tissel och tassel rätt så ligger det vita tro, hopp & kärlek och väntar i tomtens säck i år...
13. Bästa efterrätten på jul? Glöggpannacotta har nog varit en av favoriterna, eller pepparkakscheesecake. Förr i tiden hade vi alltid plommonkräm till efterrätt hemma, men det har vi skippat några år.. Äter det gärna, men visst finns det godare efterrätter! I år har jag t.ex. lovat att göra dessa:
Små julstjärnor med plommonsylt och plommon-kanelkvarg. 

14. Vad gör du just nu? Laddar upp inför julbakning med Celine Dions julskiva! Och laddar kameran så jag kan filma dagens lucka. Nästsista luckan nu, kan inte fatta!
15. Vad ska du göra ikväll? Baka, baka, baka hela dagen... Och sen ska Kalle och jag hoppeligen ha uppesittarkväll med en filmserie, hade tänkt föreslå Saw-maraton!
16. Hur många julklappar ger du i år? Alltför många! Hade jag fått välja hade vi haft julklappslottning i år.. Men nää sini det gick ju INTE! Så nu ger jag typ, 15-20 julklappar? Alltså blir det inte så mycket pengar över till annat skoj... Försöker istället alltid baka åt dem som inte "behöver" nån julklapp, typ mostrar, mommor, fammor osv.
17. En sista hälsning: Hoppas ni får en riktigt skön juuuuul! PS det är helt okej att sitta i pyjamas framför tv:n hela dagarna... Jag bryr mig inte om ni inte städat, bakat, fixat, donat.. Julen blir lika bra i alla fall!
18. En bild på dig framför en gran: 
Absolut inte tagen endast för denna lista...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar