4 oktober 2014

Vårt badrum

Här på vår gamla, charmiga vindsvåning finns det många intressanta lösningar, må ni tro. 117 inte alltför välplanerade kvadratmeter, om jag själv får säga. Några saker har jag säkert gnällt om här på bloggen redan, som t.ex. vår udda hörna. Och avsaknaden av en bastu. Nå, nu tänkte jag introducera er för vårt badrum. Låt mig presentera för er, världens sämst planerade badrum:

Välkommen in!
Kolla var tvättmaskinen står...
 
... och var duschen finns. Varför i hela friden gjorde man inte denna lilla konstiga hörna till "tvättrum" istället?! Och om duschen absolut måste vara där (jag antar att konceptet är "fin utsikt, en kan duscha, andra kan bajsa"), varför har de inte gjort en duschvägg istället för en liten hörna?
Lavoaren med tillhörande skåp är det ända som jag egentligen är nöjd med i badrummet. Passligt mycket förvaring. Visst hade det kunnat vara dubbelt mera men... Toaletten är uslig och läcker.
Skåpdörrarna ni såg på andra bilden... Den till vänster är ett litet skåp, här förvarar jag mina lakan, handdukar osv, och det är bra att ha! MEN, scrollar ni uppåt kan ni se hur lång väggen ut till fönstret är, och hur djupt detta skåp är i jämförelse...
Dörren till höger är det förskräckligaste "rummet" vi har i vår lägenhet. Jag menar, ett fem meter långt och en meter smalt KALLförråd!?! Där massa saker från tidigare boende finns kvar.. Det som är vårt står närmast dörren, för vi har inte orkat städa ur (ännu).

Om jag fick planera om detta badrum så hade jag gjort en liten tvättstuga med tvättmaskin, bänkyta och skåp i "duschrummet" vid fönstret. Jag hade använt hela skåpväggens längd och gjort t.ex. hyllor eller skåp där. Visserligen tror jag att orsaken till att det gjorts på detta vis är att snedtaket börjar igen just där (valvfönstren finns i en slags "utbyggnad" både här, i köket och i sovrummet). Detdär förskräckliga förrådet hade jag fortsatt på ända ut till ytterväggen, så hade man kunnat ha både dusch och bastu där. På detta vis hade också lavoaren och skåpen kunnat göras dubbelt större. Väggen med batteriet och tvättkorgen hade jag behållit som den är, förutom att då ingång till "bastuavdelningen" hade varit där skåpdörren och förrådsdörren nu är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar