2 oktober 2014

Drömmen om en ny soffa

Just nu vandrar mina tankar nästan dagligen kring en ny soffa. Visst, den vi använder är i helt bra skick, ganska snygg också, relativt bekväm och neutral, alltså går den att kombinera med allt här hemma hos oss. Färgen är brun och jordnära och passar med övrig färgskala i huset. Felet? Den är så ranglig, och dessutom jobbig att städa! Lite för liten också. Köpte soffan förra våren via FB-loppis. 160€ betalade jag för den och tyckte att det var ett riktigt kap för det priset. Och ja, det kanske den var, för den var verkligen i bra skick DÅ. Men inte längre... Sambon har en tendens att hoppa ner i soffan när han sätter sig. Alltså sådär så det knakar och brakar och soffan flyttas några centimeter framåt eller bakåt varje gång. Och detta fenomen har satt sina spår i form av att soffan är riktigt ranglig och vinglig åt sidorna. Alltså man kan skaka på den så att "handtagen" nästan lossnar på sidorna! Sen är ju tyget sånt som drar åt sig varenda lilla hårstrå, och sambons korta blonda hårstrån är ÖVERALLT. För att inte tala om fläckar på tyget...

Nå, vi har ju faktiskt en till soffa också. Konstlädersoffan vi köpte från Jysk för fyra år sen när vi flyttade till Jeppis hänger fortfarande med, även om den numera huserar i Kalles "musikrum". Det är fortfarande en av de stilrenaste och bästa sofforna jag suttit i. Enkel att piffa upp med kuddar, passar in nästan var som helst. Problemet med den soffan är att den är så låg att den inte alls passar in i vårt nästan fyra meter höga vardagsrum. Och så är jag lite osäker på om divandelen ryms eftersom vårt vardagsrum är så smalt (och nästan omöjligt att ommöblera). Sen ska vi inte ens prata om att en av soffans "balkar" nertill knäcktes på vår inflyttningsfest förra året. Så den har jag nog också gett upp hoppet om, även om jag fortfarande tycker att den är skitsnygg och bekväm! Och världens enklaste att städa.

Vardagsrumssoffan, en tre personers brun tygsoffa.
Den gamla hederliga Jysk-konstlädersoffan. Ryms nästan sex personer att sitta i den tack vare divandelen! Och SÅ skön att ligga i...

Nu har då mina tankar börjat vandra iväg mot en ny soffa. Och ja, jag vet att det är helt totalt fullständigt onödigt att köpa en ny soffa i dethär skedet. Jag menar, om vi ska vara realistiska så är det knappast många år innan vi flyttar/bygger hus. Och som jag redan tidigare sa, ryms det inga stora soffor här i vårt vardagsrum, alltså är det ingen vits att köpa THE COUCH redan nu. Nå, jag har i varje fall kollat runt lite på olika soffor, och konstaterat att fasen vad jag är "tjinkko"! Kriterierna för en perfekt soffa för mig: Den ska vara stor, gärna hörnsoffa eller en större divansoffa. Neutral färg, typ grå, brun eller svart. Inga kuddar i ryggdelen, utan allt ska sitta i ett! Får gärna vara lite bredare, så man kan kura ihop sig sådär mysigt, men ändå inte vara för hög så jag med mina korta pygmében också kan ha ner fötterna i golvet. Ett av de viktigaste kriterierna är också att den är lätt att städa, typ bara att torka av eller sen löstagbart tyg som går att tvätta. ENKELT ELLER HUR?

Nedan har jag nu samlat lite inspiration på snygga soffor. Förvånar det er att nästan ingen av dem fyller mina kriterier?

 Om denna bara var...
 ... lika stor som denhär!
Denna...
... och denna är storleksmässigt ungefär vad jag ser framför mig i mitt blivande hus. Men förstås har de kuddar till ryggstöd. Hate it!
Denna är den vettigaste kandidaten jag hittade! Skulle säkert kosta 3000 euro och aldrig fås till Finland.

Jag är ganska lätt att leva med, eller vad tycker ni?

2 kommentarer:

  1. Vi har en soffa me kuddar som ryggstöd, hur bra som helst tycker jag, bara kuddarna e tillräcklit stora! :) mycket bekvämare än tex.. slät o rak soffa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår vardasrumssoffa har ju å kuddar som ryggstöd, å nog ere ju bekvämt! Men di tappar ju formen direkt, drar till sig allt hår å e svår att städa. Sen sku ja vill ha många fina mysiga kuddar i soffan men då ryms man int dit själv pga ryggkuddarna ;)

      Radera