14 oktober 2014

Min första sjukskrivning

Ja, det kan ju inte alltid bli riktigt som man tänkt sig. Idag var mina planer att jobba 9-17, komma hem, fixa mat, göra tunnbrödsrullar, åka på zumba och sen dammsuga och skura hushållet. Istället fick jag trampa hem klockan ett och har i princip legat på soffan/i sängen sen dess, helt utan ork eller krafter. Har just och just lyckats vända ihop en makaronilåda, och få ner nåt av den. Slökollat tv, tupplurat en stund, samt kommenderat sambon att torka damm och städa köket. Så ska vi se om jag orkar damma mattorna och svepa ett snabbt varv med dammsugaren imorgon. Jag har alltså hamnat på min första sjukskrivning!

Som ni kanske vet har jag varit mer eller mindre förkyld i fyra veckor nu. Det bryter aldrig ut, det blir inte bättre, det blir inte sämre. Jag är bara snorig och hängig och rosslig i halsen, från och till. Sen har jag haft lite bekymmer med ryggen de senaste två-tre veckorna. Disken i vänster sida putar ut och även om jag bara vilat (till och med undvikit att rida!) har det inte blivit bättre. Idag hade jag svårigheter att få på mig sockorna på morgonen för att det gjorde så ont i ryggen. Trampade till jobbet och kände hur svag jag var i benen. Fick ganska fort en rastlös känsla i vaderna och benen började domna lite. Antog bara att det berodde på ryggen.. Nå, vi var ute på en kort promenad och det kändes ganska okej, men så fort vi kom in igen och det var dags för lunch började jag känna mig riktigt uslig. Trött och tung i huvudet, otrolig värk i både armar och ben. När jag sen började känna frossa visste jag vad det var frågan om - feber!

Jag får väldigt sällan feber. Om jag säger en gång i året så överdriver jag inte. Minns att jag var förkyld och fick feber ungefär exakt denhär tiden förra året. Men då var det under helgen och jag låg däckad i två dagar, sen var jag frisk. Nu är det första gången det går utöver jobbet. Min allra första sjukskrivning! Tack och lov så har vi en hel del barn borta från dagis just nu pga vattenkoppor, så de klarar sig utan mig åtminstone imorgon. Sen får vi se torsdag-fredag när det är höstlov och tanken är att jag och några andra ska vara i jobb. Hoppas att det hjälper att jag bara vilar idag och imorgon, både så jag kan ha mitt Perfect Home-party på kvällen (annars har jag ju fixat och trixat i onödan!) och så jag kan gå tillbaka till jobbet på torsdag.

Ni håller väl tummarna för mig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar