27 oktober 2014

Naturens godis


Här i förra veckan var jag riktigt sugen på något gott efter kvällens träningspass. Hade köpt hem en stor påse lösgodis åt Kalle, och där gick jag förstås och nallade några för att mätta det värsta suget. Bestämde mig för att göra bärkvarg för att få i mig lite bra proteiner. Nå, medan jag vispade nallade jag lite av de egenplockade hallonen och blåbären. Och herregud så gott det är med bär! Trots att de var frusna smakade de sådär härligt av skog och sommar som de ska. Att jag dessutom plockat dem med mina bara händer gör ju inte smaken sämre!

En sak jag blev att fundera på är varför man inte äter frukter och bär oftare? Det är ju dubbelt godare än godis! Femtio gånger nyttigare också. Jag antar att problemet ligger i att det är dubbelt lättare att handla hem en godispåse och tynga i sig än att handla hem olika frukter/bär, skala och tillreda och göra dem serveringsvänliga. Borde verkligen bli bättre på att äta frukter. Sätter banan eller kiwi på turkisk yoghurt på morgonen, äter ofta banan till mellanmål också. Annars är jag rätt dålig. Äppelskivor med kanel och kvarg var min stora favo förr, men det orkar jag inte göra längre (så jävla jobbigt liksom!?). I ett skede gjorde jag alltid fruktsallad till frukost: Banan, nektarin, kiwi och vindruvor. Brukade köpa hem färsk ananas och olika meloner ibland också. Nu har det på nåt vis bara lämnat på hyllan.

Bärkvarg-"incidenten" gjorde mig medveten om detta, så nu ska jag faktiskt försöka köpa hem frukter och göra nåt gott av dem istället för att köpa godis. För gud vet att jag mår hundra gånger bättre av det! "En frukt i magen om dagen e bra för hälsan", eller vad brukar de säga. Vad har du för förhållande till frukter och bär?

1 kommentar:

  1. Frukt äter ja nog dagligen. Oftast äppel å banan, sen varierar e liti efter va e finns för säsongsfrukter. Just nu finns e ju bra me satsuma å kiwi, å så böri e finnas persimon nu å. Sen tå e var dags för ordentliga apelsiner köper ja he. Tär emellan blir e ananas å olika meloner, och för att lyx till e hamstrar ja passionsfrukter i bland. Bären sku ja gärna använd meir åv men ti ja har plocka själv e ja så knido me ti använd, men så e di ju ganska dyr ti köp så täför lämnar di liti än så läng ;)

    SvaraRadera