Botten:
- ½ paket Digestive
(jag använde LU Bostogne som jag hade färdigsmulat i skåpet)
- 50-70 g smör
> Krossa kexen, smält smöret, blanda ihop
> Tryck ner i en form med löstagbar kant, gärna med bakplåtspapper på bottnen
Fyllning:
- 3 äggvitor
- 3 äggulor
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 300 g Philadelphia
- 4 dl vispgrädde
- After Eight
> Vispa äggvitan i en skild skål
> Vispa grädden så den bildar toppar
> Rör ihop äggula, socker, vaniljsocker och Philadelphia till en jämn smet
> Blanda försiktigt ihop de tre smetarna
> Varva smeten med After Eight-bitar i formen. Jag gjorde tre lager smet, två lager After Eight!
> Täck över och frys in, minst 5 timmar!
Topping:
- 200 g mjölkchoklad
- 3/4 dl grädde
- 3 msk smör
> Värm upp grädde och smör till kokpunkten
> Rör ner chokladen
> Ställ kallt minst 15 minuter
> Bred toppingen över kakan (får gärna komma direkt ur frysen)
> Dela After Eight på två och stick ner i toppingen som dekoration
> Låt kakan stå i kylskåp framtill servering
Njut!
- 3/4 dl grädde
- 3 msk smör
> Värm upp grädde och smör till kokpunkten
> Rör ner chokladen
> Ställ kallt minst 15 minuter
> Bred toppingen över kakan (får gärna komma direkt ur frysen)
> Dela After Eight på två och stick ner i toppingen som dekoration
> Låt kakan stå i kylskåp framtill servering
Njut!
Oj mums! Den här va sååå god. :D
SvaraRadera