Nå, här en dag i förra veckan såg jag att min stallsbekanta Patricia hade satt upp en bild på Instagram där hon gjort matlista för åtta(!) veckor framåt. Smart, tänkte jag, och en tanke började gro inom mig. Första frågan i mitt huvud: Hur i hela friden kommer man på så många olika maträtter att göra att det räcker till ÅTTA veckor!? Kom plötsligt ihåg att jag i tiderna när jag jobbade på Solstrands och hade dåligt med kunder skrev upp en lista med alla maträtter jag brukar göra. Hittade den i en skåpstädning här för nån månad sen, men tror faktiskt att jag slängde iväg den. Sagt och gjort, jag satte mig ner igår och började på en ny lista. Och visst blev det ganska fort en A4 med maträtter! Tänk er nu att man varje vecka åt nåt med fisk/kött, nåt med fågel, hade en soppdag och sen kanske nån lättare lunch, typ sallad eller paj, och att man en gång i veckan gjorde nåt som räcker 2-3 dagar. Då klarar man sig ganska långt, skulle jag säga! Och så såg man till att varva tillbehören med pasta, ris, potatis, sallad eller grönsaker. Ganska enkelt, eller hur? Åtminstone om man har en färdig lista att välja från! Jag tror alltså att jag ska prova göra upp några menyer, så slipper jag dedär stressiga tisdagseftermiddagarna när jag prompt försöker komma på nåt gott och nytt att göra, vilket sen ändå slutar med att vi gör favoriträtterna var tredje vecka... Fastnar liksom i gamla mönster!
Nu får ni jättegärna komma med tips åt mig! Slå mig med era allra bästa (och enklaste) vardagsrätter! Jag är verkligen i desperat behov av inspiration till matlagning...
Kan ge dej receptet på Monicas goda kyckling-kokossås på fredagskvällen. Enkelt och jättegott.
SvaraRadera