14 oktober 2014

Årets julgranspynt

Vi kan kanske skylla på att jag har för mycket fritid just nu, men jag har faktiskt redan börjat fundera på hur årets julgran ska se ut. Förra året handlade vi snabbt hem olika pynt, glitter och lampor bara för att ha nåt att sätta i granen. Och ja, det var väl helt okej, men inte precis vad jag är ute efter i min julgran detta år. Därför har jag nu börjat leta lite inspiration på Pinterest (var annars?) och faktiskt hittat en och annan god idé. Problemet? Ja, jag är inte så händig och pysslande av mig som jag skulle vilja vara...

Förra årets julgran, vår allra första. Glittret och lamporna var alldeles för lite för att det skulle se snyggt ut! I år tror jag att vi skippar glittret i granen och skaffar en till/ny ljusslinga. Kanske klassiska julgransljus ändå skulle vara nåt?
 Dessa skulle vara enkla och snygga i granen - granar klippta av gamla boksidor.
 Eller denna stjärna av kartong, notsidor och band
 Skulle kanske till och med jag fixa?!
 När vi bakar pepparkakor i år tänker jag göra några av lite tjockare variant, som jag sticker hål i. Då går det enkelt att träda i ett snyggt band sen och dekorera med!
 
Alltså allt som krävs för dessa snygga stjärnor/hjärtan är väl i princip ett snyggt tyg, lite bomull, knappar, handsydda stygn och nåt att hänga med. Eller är jag helt ute och cyklar? Sy på maskin kan jag inte, men för hand, helt ok!
 Skulle vara snyggt att klä gamla fula bollar såhär!
 Kottar, kanske lite vitsprayade, med band?
 Små stjärnor gjorda av pinnar kan ju inte vara så svårt att knåpa ihop??
 Föreställ er doften av dessa i granen...

 Ja, dethär var mina julgranstankar just nu. Kan ju visserligen ändra ännu innan vi har julgranen inne men... Åtminstone vill jag i år göra julgranen lite mer personlig med hemgjorda "vintage" pynt! Tycker det kunde se hemtrevligt och stilrent ut i kombination med en mysig ljusslinga. Men nu undrar jag, eftersom Tiimari inte längre finns, var kan man köpa billiga pysselmaterial, typ band, papper osv?? Helt nytt för mig med DIY...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar