8 oktober 2014

Årets sista tävling

Årets sista varmanstävling (för vår del) gick i lördags av stapeln i Jurva på Botniaring-banan. Kalle och jag provkörde nyinköpet - en framhjulsdriven Renault, medan Martin och Ida bucklade ut Opeln efter Lapo och släpade med sig den. Dethär året var åtminstone vädret på vår sida, till skillnad från tävlingen för två år sen, då regnet öste ner hela dagen. Tävlingen drog igång klockan elva, och först ut var allmänna klassen, efterföljt av junior / dam som kördes limittäin (vilket jag fortfarande inte vet det svenska ordet för!?) och avslutningsvis gjorde EVK-bilarna upp.

Dagens vrålåk. Vår Renault var nog den fulaste jag nånsin kört med, haha!
Hur hamnade persiljan där, kan man ju fråga sig...
Först ut - Kalle!
... och Martin.
Båda kämpade sig fram på den något våta och hala banan.
Yeah!
Vädret blev i alla fall fort varmare och mindre blåsigt.
Kalle in action.
Martin likaså.
Far och son påväg ut i samma heat!
Martin föll ut, Kalle kom sig ännu vidare till finaalikarsinta(?)
C-finalplatsen var nära, men tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen. Placeringen blev i varje fall 22:a, och av ca 60 deltagare var det inte alls illa!
Lite sörvande mellan klasserna.
Laddar upp inför damklassen!
Förstås skulle jag och Ida ut i samma heat.. 
Kalles vackra genom-staketet-bilder, varsågoda:
Mitt första heat: Blev 3/6, steg till keräilyerä
Mitt andra heat: Blev 2/6, steg till välierä

Tredje gången skulle jag och Ida igen ut i samma heat. 1-3 rakt till A-final, 4-6 till semifinal, så antog att alla går vidare oavsett resultat. Efter första kurvan såg jag hur Ida fick sladd en bit framför mig, försökte väja undan åt vänster, men då kom en annan bil körande rakt framför mig, så jag hamnade att väja åt höger istället. Ida, som blivit ikrockad vid dethär laget kom körande sidvägen på två hjul mitt framför mig, hade jag inte nitbromsat hade hon voltat omkull.. Nitbromsningen gjorde att bilen stannade av helt, och jag fick inte igång den. Steg ur och skrattade med Ida att dethär var ju typiskt, men vilken tur att vi får köra en gång till i alla fall. Nå, det visade ju sig sen att vi hade varit SJU bilar, så en föll ur. Den enda blev jag, eftersom Ida kommit längre fram på banan än mig. Hennes bil var i okörbart skick pga styrningen, vilket alltså innebar att vi BÅDA föll ur. Så typiskt! Hade jag vetat att vi var sju bilar och inte sex så hade jag ansträngt mig lite mer att få igång bilen igen...

Så kan det gå! Blev alltså inget EVK för Martin...
Rolle och Kalle i närkamp i EVK!
Funny story: På Jurva var det nytt för i år med ett gallerstaket ovanför balkstaketet. Ett gult plastband hade dragits ungefär 1,5 meter från staketet, så inte publiken skulle stå alltför nära. När Kalle körde i EVK tänkte jag bara snabbt hoppa över bandet, zooma med kameran mellan gallret och ta en bild. Just i samma stund som jag hoppade över och intog position var det två bilar som krockade och en av dem kom mot staketet. Här på bilden ser ni hur staketet började se ut, under två meter ifrån var jag stod. Gissa om svärmor fick hjärtat i halsgropen........
NNSB:arna kämpar om finalplatser! Kalle, Rolle och Michael, alla i samma heat.
Tyvärr hamnade Kalle lite bakom och hade ingen chans mera, bara en som steg från B-finalen till A-final. Men väldigt nöjd fick han ju vara i alla fall!
En åttonde plats i EVK blev en bra avslutning på säsongen, som annars varit ganska oturs för Kalle.
Vackra höstfärger på vägen hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar