13 oktober 2014

Den dramatiska berättelsen om vårt nya husdjur

Förra veckan när jag tog ut roskisarna och tvättade avfallsämbarna lade jag märke till svarta små lortar på bottnen av skåpet. Tänkte först att det nog bara var matrester, men när jag plockade undan lite grejer insåg jag ganska fort att vi har skaffat oss själv ett husdjur i roskisskåpet - en mus! Redan när vi flyttade in förra sommaren och bytte diskmaskin hittade vi massor av musskit bakom gamla diskmaskinen. Pluggade omsorgsfullt igen med nån slags stålull i hopp om att mössen inte skulle hitta in genom hålet där diskmaskinsslangen går. Och bra gick det - förra året! Hade också blivit varnade av tidigare boende om att det finns en hel del möss här, gammalt trähus som vi bor i. Men inte ett endaste möss har vi sett eller hört nåt av under hela första året!

Nåja, jag dammsugade ur roskisskåpet dendär dagen jag upptäckte musskiten, pluggade in ullen tillbaks i hålet och hoppades att det inte skulle vara desto mer med den saken. I lördags när jag var påväg på promenad med Madde gick jag snabbt in i köket, drog upp skåpet och kastade in mitt tuggummi i roskisen längst bak. Samtidigt tyckte jag att det var ett skräp som föll på golvet framför roskisarna, och i samma sekund som jag böjde mig för att plocka upp det sprang "skräpet" iväg mot spisen! Jag skrek i högan sky åt Kalle att musen ur roskisskåpet är fri och sprang själv åt motsatt håll. Hoppade upp på skrivbordet och vägrade röra mig ur fläcken. Sambon drog fram en gammal skurmopp och skulle döda musen, men han var alldeles för långsam. Musen hade redan krupit in i springan mellan spisen och diskmaskinen.

Nå, sen dess har jag varken sett eller hört nåt av musen (tack och lov!). Inga nya lortar, ullen hade inte flyttat sig i skåpet eller så. Men igår kväll när vi skulle äta lite kvällsgotta tappade jag en nacho cheeseball på golvet framför diskmaskinen. Tänkte att möss tycker ju om ost, och kanske också om nacho cheeseballs (hahaha!), så den fick ligga kvar. Som ett litet test, alltså, om den kommer sig ut ur skåpet utan att jag öppnar dörren, eller om den kommer ut genom springan mellan diskmaskinen och spisen. Och ja, till min stora förskräckelse var cheesebollen borta i morse!!! Dessutom fanns det nya små lortspår i skåpet.

YHYYY! Kan nån ge mig en musfälla, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar