9 juni 2014

Sorakunkku 2014

Allmänna:
Laddar för första starten!
I väntan på blåvit flagg...
Dålig start för Kalle, i svarta Volvon nr 23
 Såhär kan det också gå!
 I och med krocken hade Kalle tur och körde sig till en första plats...
 ... trots punktering! Han kom direkt till semifinal.
 Nervöst inför start 2, nu gäller det!
 Trotjänaren Volvon
 Inte en chans mot alla Bubblor och Fiatar i semi, men det hade vi ju listat ut...
 Fick ändå vara nöjda, att komma till semifinal i allmänna i Jepo hör inte till vanligheterna med en kardanbil!

Yhdistetty:
 Såhär kämpigt kan det vara att spänna bältet! Sambon fångade verkligen mig i rätt moment. Hade spännena på dåliga ställen så idag är jag blå och öm över nyckelbenen på axlarna..
 Showtime, systrarna Heikkilä möts i samma heat! (Kati i nr 6)
 Här kommer vi..
 Banan hade nyss blivit saltad så i första kurvan såg jag absolut INGENTING av all lera som sprutade på rutan. Innan jag hade fått på torkarna och pisspojken var jag en bra bit bakom dom andra..
 Kati hade lite samma problem, bara ännu värre, hennes pisspojk funkade inte alls! Så hon låg framför mig, precis hela tiden. Och förbi slapp jag inte med min tröga bil! Framför mållinjen gav Katis bil upp, så hon fick sig en knuff i baken av mig och så sladdade jag i mål..
 Hejheej! Här susar jag förbi.
 Liam inspekterar och provsitter bilen mellan heaten...
 Sveittot å bra!
 Sen var det dags igen. Och nu var det andra som gällde för att komma till semi!
 Spänningen stiger.. Bredvid mig har jag Jonathan i nr 14
 Sekunden efter dethär krockade Jonathan och en annan, hamnade i vallen och voltade runt. Jag körde 1,5 meter ifrån när den gröna billen rullade typ 5 varv. Vårt heat blev flaggat rött och det blev alltså avbrutet.
 I väntan på att köra om det rödflaggade heatet.. Säkert 70 grader inne i bilen, och med trippeltyg i körhalaren var det inte särskilt skönt!
 Andra gången vi körde så var vi bara tre stycken, vilket gjorde mina chanser lite större än i föregående start.
 Men nej, det gick inte alls! Bilen var trög och varje gång jag svängde skrapade något i hjulen så det rökte och ylade. Nice...
 Kalle fick förstås börja skruva när det var färdigt för mig. Något som gått av fram i och skrapade i hjulet. Gick tydligen på något vis att åtgärda och Volvon var körduglig igen..

EVK:
 Här hade sambon stor chans till att ta sig vidare! Sist i starten men körde sig till andra redan i första kurvan. Sen tog det en stund innan vi såg nåt...
Slutade tyvärr i bogsering! Kardan hade gått av och Volvon drog sin sista suck för dagen. Bara att tacka för i år då! Ser ju enligt statistiken ut att bli en lika "lysande" säsong som ifjol, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar