7 juni 2014

Den härligaste av helger

Igår var en härlig sommarkväll med grillat till middag. Gräsklippning i kvällsvärmen. Espradrillos och solbrillor på cykeln ner till Kaffestugan. Drack en cider i solnedgången. Trampade via Isaks till Bennys på Långtået. Lyssnade på bra musik och diskuterade. Jag blev på dåligt humör och susade hem i natten. Somnade två. 


Vaknade före elva idag. Åt en kopp fil med jordugubbar och kiwi, sommarens bästa, till frukost. Fixade mig. Spolade av min äckligt pollendammiga bil. Åkte de välbekanta kilometrarna ut till Solstrands trädgård i Kålax. 100 euro senare (tack och lov var bara 30 av dem mina egna pengar!) hade jag handlat de sommarblommor jag behövde. Bara att sätta igång med planteringarna! Men först tog jag och sambon en sväng via Kullas efter lite material till uteplatsen. Svängde in via ABC för varsin glass. Ännu via Amalia efter nåt för mitt presentkort och lite mera mull. Sen plantering för hela slanten. Matpaus med sambons spaghetti och morosås emellan. Fortsatte sen med min efterlängtade inredningsstege. Sambon sågade, jag spikade och monterade. Och det blev SÅ bra!

 Blev lite besviken när jag inte fick min Azarina som jag tänkt. Så det fick bli en Snöflinga istället! Men tror jag ska byta plats på kroken och flytta den längre mot cykelförrådet för mera ljus. Zinkkrukan med dagis-penséerna som jag hade på trappan fick flytta till utebordet.
 Såhär blev det i min nya blomlåda: Dahlia, lila snöflinga och en mynta. Kommer bli snyggt sen när uteplatsen är klar!
 Bankens krukor fick nytt liv. De 10 penséerna flyttade jag och placerade ut i rabatten.
 Ljusrosa pelargon, vit snöflinga och murgröna.
 I lilla ampeln hade jag ju tänkt ha en dockkrage-planta från Lindell flowers, men det fanns inte. Så nu fick det bli en mynta istället. Doftar så härligt i vinden!
 På trappan: Nejlika i nejlika-krukan jag fick i examenspresent förra året, lavendel i träkruka (Kalle köpte i "present" åt mig idag) och ljuslila Stjärnöga i "mjölkhinken" från Halpa-Halli.
 I balkonglådan trivs i år tre nejlikor och två silverfall.
 På balkongbordet blomman med okänt namn som mamma köpte åt mig från Lindell.
 Köpte för mitt presentkort: Snygg mint-pastellig mugg och en liten murgröna. Planterade. Shnüggt!
 Jag hamrar å spikar jag bygger en... stege. Gick inte sådär värst jättebra. Först orkade jag inte såga. Så fick ropa efter sambon. Sen tog det typ en timme att slå i åtta spikar. HAHA. But I did it!!! 4€ betalade jag för höstörarna, spikarna hittade jag färdigt rostiga i uthuset. WIN!
 Supernöjd! Nu skulle det bara vara nån slags blompall åt dendär garderobsblomman... Passar inte så bra där!
 Köpte en till "hjärtan på tråd" (borde ha köpt två) för mitt presentkort och planterade i Blossom-glasburken. Hur bra som helst!

Just nu har vi inte så mycket pågång. Sambon halvsover och kollar Vikings. Varmt här inne, men känner att jag behöver lite skugga och svalka efter x-antal timmar utomhus. Huvudvärken påminner mig om att jag druckit alltför lite vatten idag, så det borde jag åtgärda. Ryggen har bråkat efter gårdagens målande och gräsklippning, blev alltså inte så mycket bättre fast jag skippade gym... Kändes bättre där ett tag i morse men nu när jag planterat och donat ute hela dagen så blev det värre igen. Fick meddela Nina att det nog inte blir nån ridning för mig idag. Och det suger! Kalle ska fixa sista på bilen inför morgondagens tävling och sen är det väl Formula som gäller resten av kvällen. Själv har jag ingen aning.. Men lugnt måste jag ta det! Om jag ska ratta Volvon imorgon i Jepo...

2 kommentarer:

  1. Fanns ju en "lapp" i krukan där det stod namnet på blomman - Sundaville.

    SvaraRadera
    Svar
    1. he va så an heitt! kasta ju hande lappin...

      Radera