Smuldeg:
- 250 g smör
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl socker
- 2 msk vaniljsocker
- 5 dl vetemjöl
> Nyp ihop ingredienserna till degen. OBS! Får inte bli en degig klimp, utan ska vara smuligt!
> Fördela hälften av degen i en form (ca 20x25) med bakplåtspapper
Fyllning:
- 2 ägg
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- rivet skal av ½ apelsin
> Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen
> Häll över smuldegen
> Strö över andra halvan av degen (min andra sats blev lite för degig)
> Grädda i 200 grader, 30-40 minuter. Får gärna vara lite kladdig nertill!
Sen tog jag bort kanterna, skar 4x6 bitar och pudrade över lite florsocker. Fantastiskt gott! Försöker intala mig själv att det INTE finns några i frysen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar