Jag gjorde 1,5 satser i en lite större pajform.
Botten:
- 120 g rumsvarmt smör
- 3 msk socker
- 1 stor äggula
- 3 msk vispgrädde
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
> Vispa smör och socker krämigt och ljust
> Tillsätt äggula och grädde, blanda
> Rör ner havregryn och mjöl, blanda ordentligt! Klappa ihop till en degboll
> Tumma ut degen i en pajform. Se till så degen går upp över kanten! Använd gärna mjöl på händerna när du tummar, degen är väldigt kladdig
> Picka bottnen med en gaffel
> Grädda i 200 graders ugn, ca 30 minuter (OBS! jag hade bara 20 min), tills bottnen är gyllene och frasig
> Låt svalna helt
Fyllning:
- 200 g Philadelphiaost
- 200 g Turkisk yoghurt
- 3 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- Persika
> Vispa osten och yoghurten med florsockret tills det är fluffigt och krämigt
> Låt gärna stå i kylen över natten (det var i denna process bottnen mjuknade upp och blev sådär god som jag kom ihåg, trodde jag hade bränt den)
> Tillsätt grädde (jag antog den skulle vara ovispad) och vaniljsocker, blanda väl
> Fyll pajskalet med ostfyllningen, dekorera med persikor> Låt gärna stå i kylen över natten (det var i denna process bottnen mjuknade upp och blev sådär god som jag kom ihåg, trodde jag hade bränt den)
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar