22 juni 2014

Cream peach pie

Dethär är en riktigt god paj som en kollega bjöd på häromveckan. Tyckte den var så god att jag begärde recept, och beslutade mig för att baka den till midsommarhelgens Swingers. Under bakningsprocessen blev jag lite fundersam vad som hade gått fel när jag bakade bottnen, men det ordnade sig! Eftersom bottnen ska svalna helt går det bra att göra den en dag på förhand.
Jag gjorde 1,5 satser i en lite större pajform.

Botten:
- 120 g rumsvarmt smör
- 3 msk socker
- 1 stor äggula
- 3 msk vispgrädde
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn

 > Vispa smör och socker krämigt och ljust
> Tillsätt äggula och grädde, blanda
 > Rör ner havregryn och mjöl, blanda ordentligt! Klappa ihop till en degboll
 > Tumma ut degen i en pajform. Se till så degen går upp över kanten! Använd gärna mjöl på händerna när du tummar, degen är väldigt kladdig
> Picka bottnen med en gaffel
> Grädda i 200 graders ugn, ca 30 minuter (OBS! jag hade bara 20 min), tills bottnen är gyllene och frasig
> Låt svalna helt

Fyllning:
- 200 g Philadelphiaost
- 200 g Turkisk yoghurt
- 3 dl florsocker
- 1 dl vispgrädde
- 2 tsk vaniljsocker
- Persika

 > Vispa osten och yoghurten med florsockret tills det är fluffigt och krämigt
> Tillsätt grädde (jag antog den skulle vara ovispad) och vaniljsocker, blanda väl
 > Fyll pajskalet med ostfyllningen, dekorera med persikor
> Låt gärna stå i kylen över natten (det var i denna process bottnen mjuknade upp och blev sådär god som jag kom ihåg, trodde jag hade bränt den)

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar