20 december 2015

Fjärde advent

Min söndag började vid halv tio. Efter morgonrutinerna satte jag igång att dekorera smörgåstårtorna jag fyllt igår. Den här gången blev det en skink (min specialitet!) och en fisk, och dessutom en gluten- och mjölkfri smörgås. Tårtorna hade Margaretha beställt till Julfridsövningen som Kalle skulle på idag. Julfrid ska ni förresten komma på, till Oravais kyrka klockan 20:00 på tisdag kväll! Brukar vara så himla stämningsfullt, har man inte julfeelis före så får man det garanterat där och då! Men kom i tid, det brukar vara fullsatt.


När smörgåstårtorna var klara och jag städat undan i köket stack jag och Kalle iväg för att hämta hem vår julgran ur skogen. Den fick mellanlanda i svärisarnas garage, så ska vi se om vi hinner ta in den och klä den imorgon nån gång. Hoppas den blir lika fin som jag föreställer mig här i vår hall! Sen var det bara för mig att byta om, hoppa i bilen och åka iväg till Nykaabi. Pirogbakning med mommo stod på schemat! Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag, kavlade piroger och pratade om gamla tider. Kanske ni redan hört att min mommo är född i Karelen? Hennes familj flydde därifrån när mommo var 9 månader, så själv minns hon inte så mycket av det, men känslorna kring flykten är starka. Så härligt att lyssna till berättelser från "förr i tiden"!

Övning ger färdighet.. Får nog verkligen öva mera om mina ska bli lika jämna och fina som mommos!
VEJT NI HO GOTT HEDE E!?

När vi var klara med bakningen åkte jag hem till Jutas för att hoppa i ridkläderna och sticka till stallet nån timme. Elli var sitt vanliga slöa jag på ditvägen, och betydligt piggare när vi svängde hemåt. En skön timme med bara hovklapper och tankar fick jag, välbehövligt! Hemma hos föräldrarna hade de klätt julgranen när jag kom tillbaks. Fin!


Kom hem, vände ihop en sats rocky road och duschade. Sambon kom hem och så filmade vi dagens julkalenderlucka, som ni snart ska få ta del av. Nu ska jag slappa, äta lite piroger med äggsmör och försöka att inte stressa upp mig inför de närmaste dagarna.. Ska hinna med bakning av jullimpor och fudge, städning, granklädning, julfrid, filmande av de sista fyra luckorna, och så lite motion och kompishäng på det.. Men har bestämt mig för att inte bli stressad! Julen kommer nog ändå.

Ha en fortsatt skön fjärde advent hörni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar