9 december 2015

Bloggkollen 2.0

Bloggdrottningen Carro har återigen knåpat ihop en lista värd att ifyllas. Uppföljaren till bloggkollen, som cirkulerade på bloggarna i våras nån gång, ska ni få ta del av här på min blogg just denna onsdag.

1. Blir du lätt provocerad av bloggar? Nä, faktiskt inte. Eller visst kan det knycka till lite i ena ögonvrån när jag läser något som inte riktigt överensstämmer med min syn på saken, eller om ett inlägg klart och tydligt är skrivet för att provocera läsarna. Men nä, orkar inte lägga så mycket energi på att skriva svarsinlägg på allt idiotiskt eller irriterande jag läser.

2. Har du nån gång själv provocerat i din blogg (på flit)? Aldrig. Inte medvetet i alla fall! Brukar vara noga med att skriva att det är min personliga åsikt, om jag skriver om nåt "hett" ämne i bloggen.

3. Vilken är den senaste bloggen du la till i din lista över bloggar du läser? Hm, kan det ha varit Annu med byggbloggen På våra gata? Är lite dålig på att sätta till nya bloggar i läslistan (på Bloglovin'), brukar nog klicka upp nya bloggar nu som då på Finlandssvenska bloggare, men det är nog sällan jag fastnar så hårt att jag lägger till dem.

4. Två bloggar du läser precis varenda dag? Eftersom jag följer bloggar via Bloglovin' så läser jag det som uppdateras där. För det mesta läser jag igenom varje dag. Så om vi ska gå på vem som uppdaterar flitigt så är det väl Carro och Linn Jung då.

5. Vad är det bästa med din blogg? Att den väldigt mycket speglar mig som person. Tror att mina trogna läsare får känslan av att känna mig ganska bra, trots att de kanske aldrig ens har träffat mig. Jag blandar vardag med bilder, recept, träningsrelaterat och lite åsikter. Och allt med en stor gnutta humor!

6. En bloggare du gärna skulle ta emot tips av när det kommer till inredning? Kanske den ack så trendmedvetna Anna-Lena? Eller Årvas egen Sofia! Helt pinsamt att erkänna att jag fortfarande inte vågat besöka henne... Hrm. Och Linda levererar ju alltid klockren inredning, så henne kunde man ju också snacka ihop sig med en kväll.

7. En bloggare du skulle vilja äta middag med? Kanske Ingela? För hennes maträtter ser alltid så intressanta och vackra ut! Dessutom kan jag nog vara ganska svår att övertyga att vegetariskt eller veganskt kan vara gott. Men bara på utseendet så finns det en liiiten chans att det skulle funka för mina kräsna smaklökar.

8. En bloggare du skulle vilja träna med? Malin, helt klart! Tror vi skulle kunna ha det riktigt roligt tillsammans, speciellt om det skulle vara frågan om zumba. Det är nog jämnt när det kommer till vem av oss som älskar måndagszumba mera!

9. En blogg du saknar i den finlandssvenska bloggvärlden? En i stil med svenska bloggaren Fredrik Backman. Överlag lite fler manliga bloggare kanske!

10. Ett ämne du är trött på i den finlandssvenska bloggvärlden? Galan 2015. HAHA, nämen! Ni vet ju hur det är när det finns "heta" ämnen i samhället och bloggvärlden. Då avverkar de flesta bloggarna dem. Typ flyktingkrisen, c9, Galan och nu julkalendrar och småningom årsresuméer. Man orkar liksom inte läsa om samma sak tvåhundra gånger i veckan.

11. Vad är det konstigaste inlägget du läst på en blogg? Har funderat och funderat, men kommer inte på något som är sådär jättekonstigt så jag skulle vilja nämna det på en nanosekund. Men alltså bloggare som skriver om sin katts matvanor.. Nää, sori.

12. En blogg du alltid blir glad av? Pessis. För att hon är så sjukt fantastiskt och helt enkelt bara min idol. Vem fan går egentligen 1500 km bara för att!??! Väntar med spänning på när hon kommer hem från vandringen och börjar uppdatera bloggen igen.

13. Vems blogg kommenterade du senast, och vad skrev du? Förutom svar i min egen blogg? Jaa-a.. Det var nog igår när jag skrev att jag vill delta i utlottningen i Stinas julkalenders sjunde lucka. Är nog jättedålig på att kommentera, det vet jag. Ett nyårslöfte får nog bli att kommentera mera!

14. Om den finlandssvenska bloggvärlden skulle utse "årets nyårskaramell", vilken blogg tror du skulle vinna? Kanske jag, för att min julkalender är så bra i år (igen)? HAHAHA. Önsketänkande.

15. Vad tycker du är det viktigaste på en blogg? Att man skriver för sin egen skull och inte för andras. Regelbunden uppdatering. Bilder, och välskriven text, inget flummande med hundrafemtioelva stavfel varje dag. Och så förstås att man delar med sig, men inte för mycket. Jaja, ni fattar.

16. Vilken är din favoritgenre på bloggar? Är nog ganska "allätare", gillar både vardagsbloggar, träningsbloggar och receptbloggar.. Men starkaste kandidaten är väl nog inredningsbloggar. Brinner lite extra för deras uppdateringar!

17. Två saker du aldrig skulle blogga om? Mitt jobb och mina kollegor (i minsta detalj), eller mens. Bryr mig faktiskt inte i att läsa om din mens och vilka skydd du använder, sorry!

2 kommentarer: