29 december 2015

2015-listan

Ni som hängt med här på bloggen vet att jag alltid gör en årsresumé i slutet av året. I år har jag varit väääldigt slö, så sent som förra veckan började jag läsa igenom och spara bilder, så det finns en viss risk att all summering inte sker i slutet av detta år. Nå, för dem som inte tycker om kilometerlånga bildinlägg så tänkte jag göra en textversion. Hade gjort denna ifjol också, så här kommer årsresumén i frågeformat, för den som föredrar det:

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag började jobba med en ny åldersgrupp på dagis. Dessutom besökte jag ett nytt land. Och sen gick jag på sånglektioner också! Så en del nytt i år faktiskt.

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade väl inga egentliga nyårslöften.. Men det vanliga att träna mer och äta mindre gick väl ganska dåligt i år faktiskt. Åtminstone första halvan av året! Men att tänka mera på mig själv och vara lyckligare, det lyckades jag åtminstone med. Dessutom tog jag mera och bättre fotografier, vilket var ett av mina mål för året.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hmm.. Ungefär 70% av mina vänner är gravida eller har blivit föräldrar i år, så ja. Janica och Johan fick t.ex. en liten Hampus här för bara nån dag sen! Men vänta bara när jag skriver denna lista nästa år.. Då får jag minsann skriva många namn här!

Dog någon som stod dig nära?
Inte alltför nära, nej. Men Basti är en gammal vän som jag fortfarande skänker många fina tankar åt dit upp till himlen. Sen tänker jag på Anders som gick bort i våras i en traktorolycka, bara femton år gammal.

Vilka länder besökte du?
Sverige, England och Irland.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Har väl inget specifikt datum som jag kommer ihåg, men åtminstone dagen jag fick veta att jag inte skulle jobba på Tallkotten till hösten har etsat sig fast i mitt minne av många orsaker. Och sen hade jag och sambon det riktigt bra när vi var på spaweekend till Koli på vår årsdag. När vi åkte iväg till London och Dublin var också riktigt bra dagar. Så åtminstone det minns jag med värme.

Vad var din största framgång 2015?
Att vi fick bokat en del av USA-resan, att vi var på möte vid Kannustalo och att jag fick en pokal i varmans där det står "2. sija".

Har du varit sjuk eller skadat dig?
På våren var jag ofta förkyld, och sen fick jag ett ordentligt ryggskott/diskbråck i maj. Men annars har jag varit riktigt bra i skick i år faktiskt! Åtminstone efter sommaren har jag bara varit förkyld en gång, och haft i ryggen typ två gånger. Det är bra för mig! Dock har jag haft en del problem med magen i höst.

Bästa köpet?
Det måste nog vara vår vardagsrumssoffa!

Vad spenderade du mest pengar på?
Inredning och räkningar av olika slag, tyvärr. Mat och bensin. Men har nog varit ganska duktig att spara också!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, många saker. Barnen och kollegorna jag fått jobba med detta år. Sambon, som äntligen började visa sina vuxnare sidor. Att besöka nya ställen och ett nytt land. Och den största lyckan var väl nog när vi klickade på "boka" på Trek Americas hemsida!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2015?
Ojoj, om ni skulle veta vilka mängder musik som flödar genom högtalarna i detta hus årligen så skulle ni förstå att det är svårt att välja. Men för min egen del är åtminstone Adeles Hello en låt jag starkt förknippar med detta år, även om den kom ut så sent som för en månad sen.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Absolut mycket gladare!

Vad önskar du att du gjort mer?
Umgåtts med släktingar som mommo och moffa, fammo och faffa, min gudmor Kajsa.. Tyvärr hinner man ju inte med allt. Önskar också att jag hade satsat lite mer på träningen.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösat pengar. Ätit. Gnällt över småsaker.

Hur tillbringade du julen?
På julafton med Kalles familj, på juldagen med min.

Blev du kär i år?
Nykär, faktiskt. Men det gick över... Haha!

Blev du tillsammans med någon?
Ingen ny, nej.

Favoritprogram på tv?
Fortfarande Bytt är Bytt. Det är väl ungefär det enda vi följt på tv! Resten har vi följt via datorn...

Bästa boken du läste i år?
Fifty Shades-trilogin!

Största musikaliska upptäckten?
Lzzy Hale, ingen fråga om saken!

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Oj, det minns jag faktiskt inte! Hade kalas kanske? Eller firade påsk? (Nu när jag gick bak i arkivet såg jag att vi hade kalas, och att jag fick en doftranka, som jag faktiskt kastade ut IGÅR!)

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En IKEA Hektar-lampa.

Något du önskade dig men inte fick?
Hm, presentkort på massage eller spa eller nåt sånt har jag för mig att jag önskat, men inte fick.

Vem saknade du?
Egentligen ingen.

Vad fick dig att må bra?
Att jag äntligen fick må bra och vara frisk! Att jag kunde leva ett normalt liv igen.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Haha, hade nog ingen kändiscrush vad jag vet. Men när vi kollade Star Wars-filmerna i höst blev jag faktiskt löjligt förtjust i Hayden Christensen som spelar Anakin Skywalker. Helt otippat faktiskt!

Största misstaget?
Att jag fortsatte med till Haparanda i våras fast jag kände att ryggen höll på att fara åt helvete redan i Kalajoki.

Hur skulle du beskriva din stil 2015?
Ganska samma som förut, bekvämt! Kanske lite mer medveten om att man borde köpa plagg som kan matchas med annat än ett annat plagg...

De bästa nya människorna du träffade?
Tror faktiskt inte jag lärt känna några nya mänskor i år? Otroligt nog.. Men är glad att jag fått ett slags förhållande till min lilla prinsessa S och hennes familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar