23 september 2013

Housewifein'

Ikväll passade jag på att housewifea medan Kalle var i Vörå och jag själv var för krasslig för zumba. Det blev två sorters semlor samt lite (eeh.. okej, det räcker nog säkert till jul!) mera hemgjord müsli. Bra sätt att fördriva en kväll! Och som ni kanske förstår så drabbas jag nu som då av bakningsabstinens.. Något man kanske inte kunde tro att en utbildad bagare kan få, men så är det! Skönt att få stilla abstinensen och samtidigt göra något lite nyttigare än kladdkaka, bullar osv. Visserligen undviker jag själv bröd, men nån gång kan jag ju ta en semla eller två. Till största del är det åt Kalle jag bakar, så han ska ha något att mumsa i sig på morgonen. Tycker inte veterostabröd är speciellt bra för honom...

 Gjorde en sats gyllene semlor. Som alltid när jag bakar så provade jag på en lite hälsosammare variant - ersatte delar av vete- och semlemjölet med grahamsmjöl och havregryn. Har inte smakat ännu, men de doftar gudomligt...
Ett alldeles nytt påfynd, låtom oss kalla dem rågfrösemlor. Tror jag hade dem två minuter för länge i ugnen, men hoppas de smakar gott. Vill ni ha receptet? Ja då får ni säga till. Annars kanske jag sätter upp det ändå.
 Och så mera av min härliga müsli. Även här brukar jag passa på att byta ut några av ingredienserna varje gång jag bakar. Denna gång blev det med salladsmix från Sallinen (solroskärnor, pumpakärnor, pinjenötter och torkade tranbärsbitar), cashewnötter, pekannötter samt en mix med torkade frukter (banan, ananas och papaya). Annars samma bas. Gjorde dubbelt större sats än annars, så hoppeligen räcker det nån månad igen! (fast iofs så brukar jag sluka extra mycket turkyoghurt med detta när det är nygräddat, såå gott!)

 Nu väntar jag bara hem gubben så vi får mumsa i oss varsin semla med medwurst, ägg och Kalles randiga. Mm-mmh!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar