8 augusti 2015

H E L G

Min helg började igår med att sambon och jag teamworkade ihop hemgjorda hamburgare. "Aloha hawaii-burgare" var grundidén, men vi gjorde lite omändringar. Burgaren bestod av grillade biffar med Koskenlaskijabitar i, och som övrig fyllning hade vi smältost, grillade ananasringar penslade med bbq-sås, salladsblad, bacon, rödlök och Lallerstedt's Chipotlesås. Serverades med plankpotatis, Lallerstedt's Rosé-Bearnaise (min favo!) och melon. Gött! Annars så har jag kommit på ett riktigt bra knep när det kommer till hamburgare.. Ni vet ju att man nästan alltid blir äckligt mätt, när man äter en hel hamburgare PLUS franska? Nu pratar jag alltså om "hemlagade", dvs. ordentliga hamburgare, inte Mäccen, Hese eller sånt skit. Tipset? Jag äter aldrig locket! Mindre kolhydrater = mindre magfyllnad, och dessutom blir hamburgaren dubbelt lättare att skära i med gaffeln. Varsågoda bara!

Efter att ha vilat på maten ett litet tag mötte jag upp Louise vid St1. Vi for via ABC och köpte varsin glass och cider, och trampade sen iväg de cirka 6 kilometrarna till Kangan (grusgräv) i Pensala. Där satt vi sen och pratade bort timmar medan vi drack våra cider. Och ja, tillslut vågade vi med varsitt dopp också, innan vi cyklade hemåt i natten. Sambon hade stuckit iväg till Långtået på fest, så jag spenderade kvällen med ljusmys, dator och lite mörkchoklad.

Idag vaknade jag vid elvatiden. Vet inte, men jag steg verkligen upp med fel fot idag.. Är riktigt sur och irriterad! Kan inte förklara det, och kan inte ens sluta med det, fast jag vill. Försökte bota humöret med att fixa ihop amerikanska pannkakor till frukost. Trots att det var riktigt syndigt gott kunde jag inte vända surheten... Kollade lite Fringe innan Kalle sen åkte iväg på bandövning. Och nu gör jag absolut ingenting. Ikväll är det pubkväll vid paviljongen här riktigt nära, så hoppeligen har jag fått lite bättre humör tills dess.

 Ser ni räven?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar