Tänkte dela med mig av receptet på världens enklaste och godaste chokladmousse. Allt du behöver är sju ingredienser. Vänds ihop på tio minuter och ska stelna två timmar i kyl. Perfekt nu i sommar!
Botten:
- LU Bostogne-kex
> Krossa eller gör småbitar
> Sätt i bottnen på så många skålar du behöver
Mousse: (4-6 portioner)
- 2½ dl vispgrädde
- 250 g kvarg
- 250 g vitchoklad
> Vispa grädden
> Smält chokladen över vattenbad. OBS! Smält på låg värme, bränns lätt!
> Blanda grädden, kvargen och chokladen
> Häll över kexen, låt stelna i kyl minst 2h
Jordgubbar:
- ca 3 dl jordgubbar
- ½ dl mynta
- ca 2 msk flytande honung
> Dela jordgubbarna i fyra delar
> Hacka myntan riktigt fint/mixa
> Häll honung och mynta över jordgubbarna
> Låt marineras i kylskåp så länge moussen stelnar
> Toppa moussen med jordgubbarna före servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar