31 juli 2014

Sista juli

Vet inte hur i allsindar vi kom oss till sista juli. Var det inte nyss sista januari? Påsk? Vårfest? Midsommar? Semesterns första dag? Ja, jag vet att jag tjatar om dethär ofta... Men är det faktiskt ingen annan som tycker att tiden flyger iväg!?! Och är jag den enda som inte alls hinner med? Jaja. Sista juli då. Hösten står vid dörren, det börjar redan mörkna om kvällarna och de lite höstliga vindarna känns svala om kvällarna. Som vanligt känns det bittert att "sommarn är slut", men samtidigt längtar jag till hösten, med allt vad den innebär. Nya utmaningar på jobbet. Nya tag med träningen och kosten (inbillar jag mig i varje fall). En södernresa. Alla möjliga nya projekt. Och för att inte tala om höstens alla färger! Jag har på senaste åren börjat uppskatta hösten mer och mer. Eller ja, i alla fall augusti-september och kanske början på oktober. Sen är det mest deprimerande och jobbigt att bo här i landet framtill februari ungefär. Då börjar det ljusna och snön är vacker och solen visar sig efter en lång mörk vinter (intalar jag mig). Men då kommer ju julen däremellan, och det är en av mina absoluta favorithögtider. Hela stämningen liksom. Så ja, det är nog inte så illa att bo här i Finland ändå! Skulle aldrig byta ut våra fyra årstider. Påsant.

Vad har hänt idag då, kanske nån undrar? Jo, jag har jobbat mellan 7 och 14:40. En helt okej dag idag också, men visst känns det bra att det är fredag och sista dagen på Karvsor dagis imorgon. Längtar mig sjuk till mitt eget dagis och mina egna barn! Jag har den bästa arbetsplatsen, både yrkesmässigt och arbetsstämningsmässigt. Såerebaa. Sambon kom hem tidigt idag, bara några minuter efter mig, så vi satte genast igång med städning här. Vete katten när vi senast städat... Skitot vare i alla fall! Lite matpaus emellan, det blev nypotatis, pickalakan och broilerbullar. Gött! Fortsatte städningen och nu är vi faktiskt klara, så allt som återstår är att bädda sängen med nya lakan och sätta ut resterande mattor på golvet. Sen borde jag släpa mig till gymmet småningom också.. Ett fem seriers benpass, så det lockar inte sådär jättehårt. Menmen, det borde vara sista nu! Nästa vecka blir det nytt program. Fortfarande 2-split dock, och det känns okej! Sen MÅSTE jag komma mig i säng tidigare ikväll. Förra natten somnade jag typ 1:30. Men i och för sig berodde väl det på att jag "powernappade" 2,5 h på soffan på kvällen... Och att det monsunregnade på plåttaket i sovrummet. Vem kan somna då, liksom!?


Påväg hem från jobbet svängde jag in via Kullas (okej, det är ju inte direkt på vägen men..) och handlade ett såndär fönsterlampsuttag till taket. Kalle var snäll och hängde upp min nya lampa, och jag hängde upp nya planscherna som Sara fixade hem åt mig från IKEA (tenks!). Tror dendär lampan kunde hänga ännu lite längre ner, men det får duga tills vidare.. Och ja, jag hamnar väl nog att köpa dedär pappersklämmorna från Lundagård till planscherna. Sinitarra var inte riktigt lika vintage!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar