16 juli 2014

Skaffa skafferi!

Ja, ni kan ju gissa vart jag hamnade efter föregående inlägg... I husens inspirerande och förtrollande värld, förstås! Vet inte hur många timmar jag suttit och stirrat på detdär Kannustalo-huset. För varje gång blir jag bara mer kär. Hittar fler finesser, fler guldkorn. Jag ska ha det en dag, och därmed basta! Vet redan hur jag skulle förändra, måla, inreda.. Vilka färger jag skulle använda och hurudan stil vi skulle ha. Undrar hur stort brott man begår genom att bygga sprillans nytt hus i modern stil och sen inreda med "gammalt skrot", som sambon skulle säga. Men det känns som min stil. Vet att sambon litar på mina inredningsögon. Hoppas att detta är stilen jag håller fast vid ännu när vi bygger, för det känns verkligen väldigt jag. Får tacka vår nuvarande bostad för kärleken till gamla ting. Frågan i huvudet är: Kommer det kännas lika naturligt att inreda nytt med gammalt?

Men det var ju inte det jag skulle berätta om. Det var att jag lade märke till en ny sak i Harmaja-huset när jag studerade noga idag. En bra sak, en sak jag hade lagt till om jag inte sett att den redan fanns där. En "skrubb" under trappan! Ni ser väl den också!? Eller har jag helt fel? Jag som trodde att man gick uppför trappan direkt till vänster, men nu ser jag att där är ju en dörr markerad, och trappan går upp först mitt i hallen.


Nå, orsaken till att jag idag studerade trappan lite noggrannare var att jag fått för mig att jag ska ha skafferi i köket. Skulle placera skafferiet under trappan, men med dörren mot köket. Alltså det måste ju nog vara den bästa idén jag nånsin fått. Tänk så praktiskt, alla mjölburkar och sockerpåsar och knäckebrödslådor på ett och samma ställe, uppradade snyggt på öppna hyllor, där det är enkelt att hitta och ta med sig ut i köket. Inga trånga skåp där ingredienser hamnar längst bak och glöms bort. Den bästa finessen i min idé? Skåpdörrar gjorda av gamla fönster/dörrar! Inspiration har jag förstås hittat under mina otaliga googlingar.
Här kan ni se några exempel:

 Dessa två är absoluta favoriter!

Ja, det återstår väl bara att 1. spara "lite" mera pengar 2. hitta en tomt 3. övertala gubben att Harmaja är huset för oss 4. få bygglov 5. börja bygga 6. verkställa. ELLER HUR VAR DET??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar