14 juli 2014

Hälften kvar

Tjenixen! Här blev det sovmorgon till elva denna mulna måndag. Sambon snarkade ända till ett! Tryckande varmt där ute, gissar på regn och åska ännu idag... Åt supermüsli med mjölk till frukost i hopp om att hållas mätt länge. Helt bra gick det, har fått äta en näve nötter och fyra Pirkkas surskorpor med färskost. Småningom blir det laxsoppa till middag! Har skördat mina örter idag också, det var minsann på tiden. Oregano och persilja åkte i påsar i frysen. Dillen står i vatten och väntar på att åka ner i laxsoppan. Av basilikan gjorde jag en basilika-limeparfait. Väntar på att få smaska i mig den nån varm dag!

Dagens planer är att åka till Nykaabi efter maten. Ett dressyrpass med Elli-tanten (för hon har bort en sko och jag måste rida på plan, det kommer bli supersvettigt!) och sen ska vi se om mamma och jag kommer oss på zumba eller ej. Mor och far har nämligen silverbröllopsdag idag! Så om pappa på något vänster har lyckats hitta på nåt program får vi se om jag åker hem tillbaks eller om jag kommer mig till Studio Z. Resten av veckan är väl mer eller mindre fullbokad den också, inget slappande nu mera! Imorgon har jag tänkt åka till Vasa och hälsa på lilla familjen Järnström-Clapham. På kvällen har vi festkommitténs möte och sen borde jag hinna med ett gympass också. På torsdag tänkte jag hälsa på Hanna i Jepo och så ska vi se om ryggen orkar med en till ridtur, eftersom Nina är på resa och Elli behöver motion. På fredag antar jag att vi åker iväg till Tammerfors, eftersom lördag-söndag ska spenderas vid Kaanaa, Kardaanikunkku har nämligen hittat tillbaka till originalplatsen! Får jag övertalat Heikius-pojkarna så åker vi alltså redan på fredag så jag hinner en sväng till IKEA. Och så hoppas vi på skönt väder.

Nu har alltså halva min semester gått. Hunnit med både mycket och lite. Förra veckan blev det ju mest slappande, så nu får jag åtminstone känna att jag tagit det lugnt och bara njutit. Både denna vecka och nästa innehåller då lite fler "måsten", men kanske det ska gå. Huvudsaken är väl att jag känner mig utvilad när jobbet börjar igen 28:e!

2 kommentarer:

  1. Måsta skick parfait-recepti dett åt mamm, no tå on har TW-fårmon å allt. Haha :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha bra tänkt! men do ska säg on ska laga 1½/2 satser om e ska räck i formon :)

      Radera