16 juli 2014

Korvgratäng med Tortelloni och ost


Detta recept kom jag över i en av mina nya kokböcker när jag sökte efter matlagningsinspiration. Fraktade hem Tortelloni (i originalreceptet hette det faktiskt Tortellini, men vad är nu det för skillnad?) från Prisma, ändrade lite i receptet och satte igång. Och jestas så gott det blev! Både sambon och jag storgillade. Sällan sambon säger "Mm! Dehär måst vi no lag fleir gang!" när jag testar nåt nytt. Visserligen är det inte särskilt hälsosamt, jag menar pasta, korv, ost och creme fraiche.. Men vad spelar väl det för roll bara man får mat i magen och ser till att röra på sig efteråt.

Du behöver: (4-6 portioner)
- 500 g korv
- 2 pkt á 250 g Tortelloni-pasta
(jag använde Rainbow's med smak av ost och soltorkade tomater)
- 2 gula lökar
- 1 burk smaksatt Creme fraiche (använde pepparsmak)
- 2 dl mjölk
- 1 dl matlagningsgrädde
- En skvätt ketchup
- 2 dl riven ost

> Koka Tortellonin enligt anvisningarna
> Hacka löken och korven, fräs i lite smör
> Varva Tortelloni och korv i en ugnsform med höga kanter
> Blanda Creme fraiche, mjölk, matlagningsgrädde och ketchup, häll över formen
> Riv ost och strö över
> Ugn 225 grader, ca 15 minuter

2 kommentarer: