8 juli 2014

Att svänga humöret

Jo så jag var ju på lite dåligt humör i morse. Tröitt å knärro, så att säga. Men vet ni, det redde upp sig. Med hästlängder dessutom! Satte mig ute på balkongen en stund, Spotifyade (om det är ett ord) och läste några kapitel undär dåomin. Sara och hennes syster kom hit, och till min stora förtjusning fick jag mig ettpar svarta höga Dr Denim för 20 eurosar. Dessutom i en storlek mindre än vanligt! Packade sen väskan och trampade iväg ner till stranden. Och herregud om inte mitt humör svängde på fem sekunder! Så otroligt skönt. Varmt, men ändå svalkande av vinden. Vattnet var inte kallt, utan bara skönt. Musik i öronen, en bra bok i handen. Några Tuc-kex med färskost, nån melonskiva och lite vatten var allt som behövdes i värmen. Och några timmar i solen på en lugn strand invid det vackraste havet var allt JAG behövde. Nu är jag lugn i själen igen. Och hoppas att vädret ska fortsätta såhär resten av semestern. För då vet jag var jag kommer befinna mig varje eftermiddag! Åh, just nu ÄLSKAR jag denhär byn så innerligt.

Dehär e liivi he chejjer!

Och nu försöker jag svalka mig. Blåser så skönt in genom vardagsrumsfönstret. Sovrummet är en helt annan historia, säkert 40 grader där nu fast fönstret varit öppet och rullgardinerna nerdragna hela dan... Behöver en fläkt!
Intalar mig själv att det är förspilld kvinnokraft att stänga in sig i en källare och svettas för att få träna. Så jag bestämde mig för att det får bli en cykeltur ikväll istället. Förbränner väl ändå lika mycket i denhär värmen... Risken är ju förstås att jag kommer göra samma sak varje kväll sålänge det är såhär varmt. Men vad gör väl det? Gymma hinner jag sen i höst och vinter när man absolut inte vill vara utomhus. Fånga dagen, liksom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar