21 juli 2014

Sista semesterveckan

Så vi har kommit oss hem från Kaanaa, lite brunare, lite smutsigare och lite tröttare. Vädret hade vi på vår sida åtminstone! En bil mindre kom vi tyvärr hem med, och inga nya kap heller. Men det är väl sånt man får vara beredd på inom bilsporten... Hemma var vi nån gång runt klockan tolv igårkväll, och efter att ha lastat av bilen, släpat ut och upp väskorna, packat upp och duschat så var vi redo för den alldeles egna, sköna sängen. Och tystnad. Härremintid som jag saknat tystnaden! En helg full med ljud tar verkligen på huvudet.

Idag inleds den fjärde och sista semesterveckan. Fattar verkligen inte vart tiden flugit iväg.. Tyvärr blev det ingen sovmorgon för mig idag, utan jag hade väckning 9:30. Åt frukost, fixade mig, och bilade sen iväg mot Jeppis. Höll på att skita sig lite när de hade satt upp vägarbete med trafikljus i Yytejepo... När jag kom mig iväg hade jag 25 minuter tills jag skulle befinna mig vid naprapaten. Gissa om jag störde mig på bilar som körde under hastighetsbegränsningen på Riksåttan! Nå, fram kom jag, med två minuters marginal. Skönt att få ryggen ompysslad, och sen gav jag mig ut i vimlet. För er som inte vet så håller Jakobsdagar, aka Jeppisdagana, på i staden J just nu. Massor av program utlovas hela veckan. Kalle och jag har nog planer på att besöka staden några gånger under veckan om vi har tid och ork. Just idag hade de storloppis på torget och Europeiskt mattorg på Storgatan. Det var verkligen en upplevelse! Men mer om det sen.


Handlade hem några saker, köpte mig en glass och bilade sen iväg till Bennäs. Josse och jag satt ute på terassen och pratade om dittan och dattan i några timmar, svettigt i värmen! Sen blev det en sväng via Nykaabi. First stop: Torghallen för en smarrig sallad. Blev perfekt lunch/middag med min franska batong och lite bubbelvatten, nam! Upp på cykeln, över bron och till stallet. Elli tyckte nog inte det var den bästa tidpunkten för en ridtur i 25 graders värme med en stor svärm jagande bromsar... Men vi överlevde, och det var faktiskt riktigt skönt! Tillbaka i Jutas blev det en stunds prat med farsan och syrran, och sen hemåt. Gjorde sambon en tjänst och hämtade hem veckans två matkassar från Livsmedel, vattnade blommorna, och bänkade mig här i soffan. Ska försöka komma mig på en cykeltur, men värmen och tröttheten säger emot... Nå, kanske jag får släpat mig upp härifrån småningom! Kvällen e ju ung.

Vi tyckte bäst om de första tio minuterna med moln, Elli och jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar