12 mars 2015

Musiktips #7

Förra torsdagen berättade jag för er om kvinnorna i mitt (musik)liv, så idag ska jag introducera er för den manliga sidan. Som de flesta säkert vet så är min sambo gitarrist, och har varit det större delen av sitt liv. Hans musiksmak är absolut inte lika mångsidig som min, utan hålls främst inom linjerna rock och metal. Som ni antagligen förstått av mina tidigare inlägg så är jag öppen för det mesta i musikväg, bara det är slående texter och en vacker melodi. Ändå är jag inte förvånad över hur mycket min musikstil har ändrat sen dendär oktoberkvällen 2009 när jag övernattade vid Brännbergskärr första gången. Vi kan väl säga som så, att allt som min sambo lyssnar på, det får jag så lov att lyssna på också. Finns liksom inte så mycket valmöjligheter när musiken spelas i vårt hem varje timme sambon är hemma och ledig... Men inte mig emot! Jag har hittat MASSVIS med toppenmusik under dessa snart sex år med Kalle. Otroliga talanger, de finaste av låtar, och till och med en ny favoritartist (för 2009 höll jag ännu hårt på Sonata Arctica).

Här kommer några av grabbarna jag "hittat" under åren. Tänker inte göra desto större presentationer eller länka femtio låtar. Bara kort och gott såhär:

Ett av mina favoritband, som tyvärr inte gjort ny musik på många år: Audioslave. Chris Cornell har enligt mig en av de allra bästa rösterna i världen! Snygg är han också. Eller ja, var, tills han började se ut och klä sig som JC...
The one and only Judas Priest behöver väl knappast en närmare presentation? Jag behöver väl troligen heller inte säga att dethär är en av mina absoluta favoritlåtar genom tiderna...
Whitesnake har man väl alltid vetat om, men från den stunden jag hörde denhär låten var jag såld. All I want all I need kommer alltid att vara min och Kalles låt...
När vi snackar hårdrock från 70-80 talet kan det väl inte finnas så många som undgått Rainbow. Om ni ändå på nåt vis gjort det så har jag bara en sak att säga: Hör no påå i för allt i veede!
De flesta vet väl säkert vem Erik Grönwall från svenska Idol (2009) är, men känner ni till bandet han sjunger i, H.E.A.T? Nä, tänkte väl det. De är riktigt riktigt bra!
Troligen ett av de bästa liveframträdandena genom tiderna, och ett av mina favoritband från denhär tidsperioden: Def Leppard. Åh herregud som jag älskar dedär killarna! Skulle ha gjort allt för att få gå på konserten ovan... Om man ändå var ung på 80-talet!
En av de nyaste artisterna som jag lärt mig tycka om är faktiskt Thåström. Kalle har nog spelat hans musik otaliga timmar alla dessa år, men det var så sent som en majdag förra året som jag äntligen fattade hur fantastiska texter denhär mannen skriver. Åh, så många timmar jag nött på denhär låten förra sommarn!
Damn Yankees har jag kanske inte lyssnat sådär överdrivet mycket på, men de har några riktigt bra låtar. Jag hoppas att de flesta har hört låten ovan, High Enough. Annars har ni nog missat en bra låt! Och ja, jag kommer aldrig sluta skratta åt den gången jag och Kalle tjinnade om ifall sångaren hette Ted Nugent eller NUGET. Hahahaha. Kan säga att det var INTE jag som hade fel!

Och många, många fler... Ja, och det är definitivt Kalle som lärt mig uppskatta live- och akustiska framträdanden på YouTube! Många timmar i veckan lyssnar vi på musik här hemma hos oss, men ALLT har jag ändå inte blivit såld på ska jag berätta för er.. Ett band som jag troligen aldrig kommer att börja digga är nog Rammstein. Nä fy alltså, alldeles för brutalt för mig! Jag är nog ganska bra på att sålla, har jag märkt. Men som tidigare nämnt, ju mer jag lyssnar på en artist desto större är chansen att de "växer" hos mig. Så vem vet, en vacker dag kanske.. (måste dock erkänna att Ohne Dich är riktigt fin!)

Nästa vecka ska jag introducera er för en kvinna vars röst jag alltid hoppas ska framkalla rysningar hos mig. Stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar