13 mars 2015

En lite annorlunda fredag

Fredagar brukar vara veckans bästa dag, solsken och glada miner, mestadels. Denhär fredagen hade jag sett extra mycket framemot. Eftersom det är första gången på många, många veckor som vi inte har några planer för kvällen, nu när revyn är slut, så vi tänkte fira genom att åka till O'Learys på middag ikväll. Men vet ni ibland stämmer det som jag brukar tänka, man ska aldrig ta ut segern i förskott.

Jag vet att ni hört mig tjata om dethär en tid, men redan när jag steg upp i morse visste jag att dethär inte skulle bli nån bra dag. Hade inte sovit ordentligt på hela natten. Var tröttare än när gick och lade mig när alarmet ringde. Näsan var totalstockad, halsen som struken med sandpapper och bihålorna packade. Gröten kokade över i mikron och det kom en tre millimeters stråle vatten ur kranen. Nå, jag samlade ihop och bilade iväg till jobbet i solskenet. Kände genast jag steg in genom dörren på avdelningen att dethär pallar jag nog inte trots allt. Så halv tio gav jag upp. Tog mitt pick och pack, lämnade in en sjukskrivningslapp och styrde kosan hemåt igen.

Efter det har jag bara legat på soffan och kollat på American Horror Story säsong 3. Svängt mig från ena sidan av soffan till andra. Gått upp för att äta lite kalvdans med hjortronsylt. Kollat ett avsnitt till. Ätit några rader mörk choklad, och en näve nötter och mandlar. Tittat lite till. Från att jag kom hem framtill klockan tre ungefär hade vi inget vatten i hushållet. Sen ringde pappa också och berättade att mamma åkt iväg med ambulansen till sjukhuset. Nå, vattnet kom tillbaks, och jag kunde sätta igång diskmaskinen, som varit alltför full alltför länge. Hoppade i en efterlängtad dusch, i samma stund som sambon kom hem med en stor bukett fredagstulpaner. Och sen ringde pappa och berättade att det blir akut blindtarmsoperation för mamma. Syrran ringde också, hon hade tagit ledigt från sitt jobb och åkt för att titta till henne. Läget lugnt just nu, med andra ord. Själv känner jag mig liiite bättre, så kanske det blir dendär O'Learys-middagen i alla fall, bara sambon kommer hem från sin kaffedejt. 
Den som lever får se.

Sambon kom hem med en salig blanding idag. Hittade en bortglömd vas längst bak i vitrinskåpet, piggar upp vilken sketen fredag som helst ju!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar