17 november 2013

The great storm och IKEA

Den som missade "The great storm of Finland" (ungefär lika koovlt som på Filippinerna, ni vet) inatt har nog gått på tyngre mediciner kan jag gissa... Skulle gå och lägga mig 0:30. Hörde att det blåste i knutarna. Kukkade på telefonen en stund innan jag stängde ögonen. Vindstyrkan utanför fönstret var vid dethär laget av den kalibern att ögonen inte hölls slutna länge. Ett förskräckligt läte av plåttaket, som trevligt nog bara finns vid vårt sovrum och i köket... Tittade ut och flaggstången bara böjde sig i vinden, kvistar piskades runtomkring. Nå, det avtar, tänkte jag, och drog täcket tätare omkring mig och stängde ögonen igen. Somnade inte, det blev bara värre. Rullgardinerna fladdrade i rummet, och när det blåste som allra värst flyttade sig till och med mattorna på golvet! Ja, jättesupertäta fönster vi har...
Detta resulterade i att det snart sjunkit till 17-18 grader i rummet. Jag skallrade tänder och var irriterad på att jag aldrig somnade. Plötsligt var klockan fem på morgonen och sambon kom hem från Vasa. Själv hade jag inte sovit en blund (okej kanske fem blundar). Försökte somna om men det var omöjligt i oljudet, lät som plåttaket var påväg att flyga av vilken sekund som helst. Tog täcket och kuddarna med mig och lämnade sovrummet, som vid dethär laget var nere i en temperatur på 16 grader. Somnade tillslut, runt 6:15 på vardagsrumssoffan i månskenet. Inget oljud där förutom frysen som knarrade. 7:40 ringde alarmet på telefonen och så var en ny dag igång. Med IKEA-resa på 2h sömn i ryggraden!

Fixade dunderfrukost: Bananplätt med blåbär och kvarg, hälsoknäcke med laxröra och ägg. Och C-vitaminvatten.
 Skulle hämta upp Madde i Tacksamviken 8:30 men möttes av detta... Hon fick visst promenera en bit i blåsten! Några minuter efter i tidsschemat hämtade vi upp Cila, och så styrde vi kosan söderut.
 Bensträckarpaus på "guppiga krokiga vägen i urskogen". Bäst att stretcha lite också! Och jaja, orka tvätta bilen...
 Strax före 12 var vi framme vid IKEA i Tammerfors. Började med köttbullar och potatismos och gick sen två varv i butiken. Var klara strax efter kl 16. Tröitt å slut, men nöjd!
 Snabb matpaus på ABC i Pirkkala innan vi styrde kosan hemåt. Klockan åtta var vi hemma igen, och jag fick kyssa mina gymplaner hejdå... Kände mig lite såhär zzzzz!
 Dagens inköp! (ett vitrinskåp fattas på bilden) Klarade ju mig under 300€, just och just...
 Nu äger jag för första gången en orchidée! Får se då hur länge den överlever...
Dagens bästa köp: mystofflor! Behövs verkligen på dessa iskalla golv.

Och nu har jag bloggat färdigt. Packat upp alla saker (montering ingick ej i dagsplanen!). Ätit kvällsmål. Betalat räkningar. Druckit min sedvanliga kopp te. Nu tänkte jag borsta tänderna, ställa inför morgondagen, och sen bums i säng. Gissar att jag kommer behöva varje extra minut sömn jag kan få efter förra natten... Och Gud förbanne om det blåser lika hårt inatt igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar