21 november 2013

Basilika-lime parfait

Denna härliga efterrätt har jag för första gången smakat hemma hos svärföräldrarna. Det är nämligen Kalles syster Ida som har en kompis som har uppfunnit denna skapelse! Och via den länken har jag då fått smaka på basilika-lime parfait, och själv fattat tycke för den något ovanliga, fräscha, somriga smaken. Jag lovar, du vill prova denna!

 Du behöver:
*2 äggulor
*1½ dl socker
*2 dl kokosgrädde
*1 kruka färsk basilika
*1 st lime (skal o saft)
*1 tsk vaniljsocker
*2 dl vispgrädde
 Separerade äggulan från vitan med hjälp av min Tupperware-äggseparerare. En riktigt bra gratisgåva!
 Börja med att blanda kokosgrädde, vaniljsocker och hälften av basilikan. 
 Mixa.
 Hacka den andra hälften av basilikan.
Vispa grädden, ganska hårt.
 Vispa socker och äggula.
 Blanda ihop äggsmeten, kokosgrädde-smeten, vispgrädden och den hackade basilikan.
 Sätt ner i en frysform, t.ex. Tupperwares Jello Ring (vadå TW-reklam...)
Frys ca ett dygn och ta upp 15 minuter före servering. Såååå god!

2 kommentarer:

  1. Låter häftit smarrit! Alltså hande gratisgrejen från TW. Hahah, tou läng innan ja kom på va e va till! Trodd tiföst att va 17, ska man sköli en vindruvo i gangon? :D Vilken tur S e smart så dan baket had han knäckt syftet me hande plastgrejen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja do fick en sånde äggseparerare to å!? ganska onödig grej egentligen, men nog gick e jo myki lättari än ti klott me händren :D

      Radera