28 november 2013

Sunshine award

För ett bra tag sen fick jag en blogaward av Sara, som jag helt hade glömt bort tills igårkväll. Tusen tack! Nu ska jag göra mitt bästa för att svara på alla frågor, hitta på nya, passa vidare, osv osv i alla oändlighet.
Såg att jag fått en av Therese också, den ska jag försöka svara på en annan gång!

Hur fungerar awarden?
* Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig
* Skriv 11 random fakta om dig själv
* Svara på dom 11 frågorna du fått i awarden
* Välj 11 bloggar att nominera
(du får inte skicka tillbaka åt den som nominerade dig)
* Skriv 11 frågor åt dom du nominerar

11 fakta om mig:
* Jag har naturligt mörka drag; svart hår och lite mörkare hudton än andra finländare. Av denna enkla anledning har jag ofta som barn blivit kallad för "tattare".
* När jag var yngre fullständigt hatade jag mattor och extra krimskrams, såsom jul- och påskpynt, mer än ett par gardiner osv. Nu håller jag sakta men säkert på att ändra uppfattning...
* Tycker inte särskilt mycket om kött. Speciellt inte om griskött. Det är något jag har väldigt väldigt svårt med!
* Min mormor och morfar ägde tidigare en blomster- och presenthandel. Där hade jag mitt första sommarjobb och började intressera mig för kundbetjäning och "vackra saker" (numera kallas det ju inredning). Tyvärr har jag inte ärvt morföräldrarnas gröna fingrar...
* Älskar julafton! Får dendär speciella känslan på morgonen och är alltid lika besviken sen på kvällen när allt är över. Längtar redan då till nästa jul.
* HATAR katter. Kan faktiskt inte förstå vad folk gör med katter egentligen.. Men sen är det ju bara min åsikt! Däremot tycker jag väldigt mycket om hundar. Drömmer om att småningom skaffa en egen.
* Anser att jag är duktig som har tre examen på sex år. Vissa av mina jämnåriga vänner har fortfarande inte en endaste utbildning.. just sayin'.
* Har alltid "stått stabilt på jorden" och kommer troligen alltid att göra det också. Är kraftigt byggd och finns inte särskilt mycket att göra åt saken. För tillfället jobbar jag på att tighta till mig, lära mig äta hälsosammare och få synligare muskler.
* Egentligen är min pojkvän den totala motsatsen till vad jag "föredrar" för typ av män. Har alltid sett mig själv med en mörkhårig, brunögd man med samma hudton som mig själv. Sen gick jag och valde en blond och blåögd blekfis. Men det funkar också!
* Folk säger att jag utseendemässigt är en 50-50 blandning av min mamma och pappa. Själv tycker jag att jag mest liknar min mommo.
* Tror inte det finns nån som älskar hus lika mycket som mig. Drömjobbet hade varit husplanerare - om jag bara fötts med lite bättre matematiska förmågor!

Frågorna jag fick av Sara:
* Var vill du bo i framtiden?
- Just nu känns det väldigt mycket som om jag vill bo i just Oravais. Älskar närheten till havet och att det är ett ganska litet ställe där alla känner alla (på gott och ont). Men annars Norge!
* Hur ser drömjobbet ut?
- Som tidigare nämnt, husplanerare. Men måste säga att jag nog har mitt drömjobb, älskar nämligen att jobba med barn! De ger så otroligt mycket.
* Har du nån fobi?
- Inte nån direkt fobi, men har väldigt svårt med höga höjder. Eller kanske det är rädslan för att falla fritt som sätter sprätt i min hjärna... Ibland har jag lite klaustrofobi också, t.ex. när vi dök i Karibien.
* Finns det nåt specifikt tv-program som du blir arg av att se på?
- Simpsons. Kan bara inte skratta åt det för att det är så löjligt. Annars kanske program där folk går bakom ryggen på varandra eller det förekommer många orättvisor. Har inget exempel dock..
* Skulle du vara med i en dokusåpa (t.ex. Big Brother eller Paradise Hotel) för en stor summa pengar?
- Vem vet, om summan pengar är tillräckligt stor så är väl allt möjligt! Och ifall det finns svart på vitt att jag inte behöver göra nåt jag inte själv vill.
* Favoritplagget i vinter?
- Min gråa stickade tröja från Cubus. Och mina nya vinterskor, älskar dem!
* Sparar du pengar till nåt speciellt?
- En resa. Vet inte vart, men vill åka på resa i alla fall. Vi funderar på Norge-roadtrip i sommar. Eller sen är ju Turkiet ett ställe jag längtar efter rätt mycket just nu.
* Är du slösaktig eller sparsam?
- Skulle nog säga att jag är ganska sparsam. Eller tja, kanske inte just nu, när jag insett att pengarna räcker till allt jag behöver och lite till varje månad. Vilken känsla! Men märker redan att jag håller på att gå tillbaka till mitt gamla tankesätt, "välj alltid det billigaste". Och bra är väl det!
* Nämn dina tre favoritbloggar.
- Alltid Backmans Fredrik. Och sen har väl de flesta här runtomkring en hat-kärlek för Pessi. Är väldigt förtjust i Lindas lantliga också. Så mycket fint!
* Bästa tv-serien?
- Forever and always Fringe!
* Kommer du att delta i min julkalender som jag ska ha på bloggen i december?
- Absolut! Ska bli så spännande att se vad det lottas ut för fina priser!

Jag nominerar: De som vill! Gissar att de flesta redan har gjort denna eller åtminstone blivit nominerade... Så känner du dig manad, svara på.

Mina frågor till er:
* Tycker du om julen?
* Äger du en smartphone? Ifall, hur spenderar du tiden på den? (för mycket?!)
* Konsumerar du något mer än du borde? (t.ex. 1 liter mjölk om dagen...)
* Om du fick resa vart du ville, vart skulle du åka?
* Vad är din relation till sociala medier? (spenderar du för mycket tid på Facebook..?)
* Har du ett eget husdjur? Ifall inte, vilket skulle du välja?
* Vilken är den bästa resan du gjort i ditt liv?
* Vad skulle få dig att "dö lycklig"? (t.ex. få se en idol, resa till Himalaya...)
* Brukar du veckohandla eller handla det du behöver varje dag?
* Om du har en partner, hur träffades ni? Om du är singel, hur ser din drömpartner ut?
* Vilken är din absoluta favoritmaträtt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar