Solkaka är en superenkel men otroligt god kaka, som också går snabbt att vända ihop ifall du får oväntade gäster. Men för att vara på den säkra sidan: gör den dagen före servering!
Du behöver till bottnen:
200 g Digestivekex
75 g smör
- smält smöret
- krossa kexen
- blanda
Dethär är förresten en av de bästa manickerna jag nånsin köpt. En smoothie-maker som jag fick från Ellos för typ 4€ en gång. Går lika bra att krossa kex och nötter och bröd som att göra smoothie i den. Superbra uppfinning!
Bred ut kexblandningen i en form, t.ex. i din sprillans nya Tupperware-form...
Till fyllningen behöver du:
1 paket vanillavisp
1½ dl socker
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl fettfri piimä (surmjölk)
½ dl citronsaft
4 tsk gelatinpulver + ½ dl kallt vatten
Blanda ihop gelatinen och vattnet (läs på gelatinpulverburken)
Smält i mikron och låt svalna lite.
Här tror jag att det for lite fel för mig, borde kanske ha smält mera eller blandat bättre... Nästa gång testar jag i varje fall med gelatinblad istället! Då borde det vara 8 st gelatinblad på denhär satsen.
Blanda ihop socker, vaniljsocker, citronsaft och piimä
Vispa vanillavispen
Blanda ihop allt till en jämn smet
Bred ut jämnt i formen. Låt stelna minst 4h, gärna till nästa dag.
Fick lite problem med klumpbildning, gelatinen hade blivit till "skivor" på vissa ställen... Men god var den i alla fall! Lite lös bara...
Garnering: 2 burkar fruktpuré, t.ex. persika-päron
Tyvärr åt vi upp kakan innan den hann fotas med garnering... Nomnom!
Tyvärr åt vi upp kakan innan den hann fotas med garnering... Nomnom!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar