29 maj 2015

Kebabpizza på knäckebrödsbotten

Nu ska ni få recept på en lite annorlunda pizza! Det var mina föräldrar som lovordade knäckebrödspizza, men jag var skeptiskt. Fick smaka en dagen efter-bit en gång, men var väl inte sådär helt såld. Pappa skänkte ändå ett paket runda knäckebröd, och sen stod de där i skåpet en tid medan jag lät idén gro. Förra helgen blev både Kalle och jag sugna på pizza till middag, och så bestämde vi oss för att ge den omtalade pizzan en chans. Gjorde två varianter, en med skinka-tonfisk-ananas, och så en med kebab och lök. Den senare blev en riktig favorit, och försvann på två röda.. Det var bara kebabsåsen som skulle ha varit pricken på i!


Du behöver:
- Ett stort, runt knäckebröd
- Smör
- Tomatpuré
- Kebabkött
- Lök
- Ost
- Eventuellt pepparmix

> Bred smör som på ett vanlig knäckebröd, enda ut i kanterna
> Bred tomatpuré över smöret
> Lägg på kebab, lökstrimlor och ost, krydda med lite pepparmix
> Grädda i 200 grader, ca 10 minuter

Allra godast är den när den kommer direkt ur ugnen. Knaprigt och gott... Servera gärna med lite kebabsås över! (Lallerstedt's Pepparsås funkar också)

1 kommentar: