19 maj 2015

Vid liv

Jag är vid liv, men inte mycket mer än så. Tog mig ganska bra igenom gårdagen, med läsning, tv-tittande och läkarbesök. Vid HVC blev jag informerad om att jag har svag rygg (ärftligt) och att mina diskar förskjuts lite när vätskan inte fylls på i dem. Inget nytt under solen alltså. Och det konstaterades att jag har ryggskott/ett litet diskbråck. Ändå kände jag att det inte riktigt kom fram hur mycket besvär jag egentligen har.. Visst, jag fick begära Voltaren Retard-tabletterna jag haft tidigare, mot inflammation. Sen fick jag nån slags nervmedicin som ska hjälpa mot när det drar och domnar i benen (ischias). Och det borde jag då alltså klara mig på. Har också en muskelavslappnande medicin jag fick av mamma, som jag enligt läkaren fick ta om jag tycker det hjälper. Men sist och slutligen så hjälper inget. Bara vila. Och ibland inte ens det.

Igårkväll t.ex. så skulle jag och Kalle titta tv-serier hela kvällen. Låg i soffan, försökte vara så rak som möjligt, hade benen både uppe och nere. Steg upp emellanåt, men ändå drog det mig sned. Efter klockan 19 igårkväll fick jag uträtat mig en gång, och det var strax innan vi gick och lade oss. Kunde inte stå, gå, sitta, ligga. Ingenting. Allt tog bara förjävligt sjukt och jag var sned som en 90-årig gumma. I morse var jag ännu riktigt sned och det krampade i hela nedre ryggen av ansträngningarna att hålla mig på benen. Har massor av blåmärken bak på ryggen. Tillslut släppte det och jag har klarat av att duscha och plocka lite här. Snart kommer Janica på besök, och gästvänlig som jag är får jag bara ligga hela tiden. Haha! Men såhär är det, man får göra det bästa av situationen. Och försöka hålla humöret uppe.. Vilket är lättare sagt än gjort.

Nåja, några bilder på det:

Här har ni mig, i en av mina snedare former (det kan dock vara värre än sådär). Ingen vacker syn, precis!
 
Vi flyttade lilla tv:n till sovrummet, eftersom det är bästa sättet för mig att ligga och titta på nåt. Soffan tvingar mig lite för sned..
 En del av mina IKEA-inköp. Som ni kanske märker så har jag fått pippi på rosa nu... De passar ju så fint ihop, mint och babyrosa!
 
Hektar-golvlampan gör sig fint där i vårt vardagsrum. Nu är det bara mellanmodellen av taklampan jag väntar på till matbordet... 

Resten av IKEA-inköpen ska ni få se bara jag får tvingat herrn i hushållet att skruva ihop dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar