21 maj 2015

New kitchen details

Det finns ett stort minus i vårt kök, och det stavas för lite bänkyta. Redan när vi flyttade in försökte vi ordna lite mer yta genom att bygga ett "barbord", där jag kunde stå och baka osv. Visst fyller bordet sin funktion, vi använder det som frukostbord, samtidigt som det sväljer lite saker jag vill ha framme. Nå, förra sommarn införskaffade jag ju mig en rödvit gammal stol för 3€ på en av sommarens loppisrace. Under sommaren stod stolen utomhus och fungerade som ställning för min Mårbackapelargon. Men till hösten flyttade den in i köket och har under året funkat som avlastningsyta. 

Nu närmar ju sommaren sig med stormsteg, och jag blev fundersam över vad jag ska ta mig till med alla saker jag vill ha framme, när stolen flyttar ut igen. Men så råkade det sig som så, att när jag surfade runt på IKEA's hemsidor i och med att jag gjorde shoppinglista för Haparanda-resan, så fastnade mina ögon på en mörkgrå serveringsvagn. Den skulle passa perfekt där stolen stått, tänkte jag, och samtidigt skulle den fylla sin funktion som avlastning. Velade fram och tillbaka, vill jag betala 50€ för en sån liten sak? Nå, när jag väl såg vagnen vid IKEA hade jag inget annat val än att packa ner den i min shoppingväska. Och jag vågar säga att det var välspenderade femtio euro!

Ny, somrig handduk.
Silen fick också följa med hem i lördags. Tills jag hittar en riktigt gammal en, ni vet...
Köpte också två rosa muggar. Kommer bli perfekt till smoothie!
Samtidigt blev det lite rymligare bredvid spisen, när alla pastaburkarna flyttade i vagnen...
... kunde äntligen ta i bruk dendär fina Pentik-burken jag köpte för 3€. Sambon hade råkat köpa risflingor istället för grötris, så det passade ju fint att sätta i!
Som ett nytt kök, va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar