30 maj 2015

En natt i Hufvudstaden

På torsdag smet jag iväg från jobbet redan klockan tolv. Åkte hem med gråten i halsen, det var ju ändå den sista riktiga dagisdagen för dethär året för min del. Men det är en helt annan story... Kom mig hem, böt lite kläder, packade de sista sakerna i väskan, och sen hoppade sambon och jag i bilen och styrde kosan mot Helsingfors. Efter några pauser och många svettiga timmar i bilen (fakk åpp för ingen AC!) var vi äntligen framme strax efter halv sex. Checkade in på vårt hotell, Cumulus Kallio, och låg och vilade en stund innan vi fixade oss för kvällen. Vid sjutiden navigerade vi oss iväg de cirka två kilometrarna till ishallen, obs, till fots! Där blev det pari siiderii i väntan på att kvällens gig skulle köra igång. Michael Monroe värmde upp, och sen var det ääääääntligen dags för oss att se Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators! Det var mycket folk, och jag var förstås en av de kortare i publiken.. Vilket ledde till att jag inte såg sådär jättemycket under största delen av den två timmar långa konserten. Men, jag hörde ju åtminstone! Och vilken konsert sen... Vid tolvtiden traskade vi hemåt igen i natten, sjuka i ben och ryggar, men nöjda och glada över kvällen. Försökte kolla lite tv, men stupade ganska fort i säng. En lång dag blev det för mig som stigit upp 5:45...

Vi bodde riktigt nära Borgbacken!
Sicken vacker pose alltså... Men dethär var i varje fall kvällens outfit!
Träffade på Daniel...
 
... och drack öl med Jossa, Jakob och deras kompis innan keikkan.
Nu händer det nåt!
Ja, fast ni kanske inte ser det, så ska detdär alltså föreställa Michael Monroe!
Sen blev det riktigt spännande...
... och plötsligt hände det, Slash kom upp på scenen!
Och Myles <3 <3 <3
Sen blev det konfettiregn över ishallen.

På fredagsmorgon hade vi satt alarmet på halv tio. Hoppade i lite kläder och åkte hissen ner till frukostbuffén. Som jag väntat på hotellfrukosten, alltså! Och så himla gott det var.. Sen vilade vi en liten stund innan vi packade ihop våra saker och checkade ut. Det var en mulen och tråkig dag, med stor risk för regn, så våra tidigare fantasier om att ta en sväng på Borgbacken fick vi slopa. Istället navigerade vi in till centrum och parkerade bilen under Forum nånstans, och fördrev dagen med att gå i butiker. Efter både fika och mat och shopping var vi nöjda med dagen vid halv fyra ungefär. Då var det bara att åka hemåt igen då! Och hemma var vi igen, efter tusentals liter regn längs vägen, klockan halv nio.

Fick äntligen besöka en fysisk Granit-butik! Jösses som jag kunde ha shoppat där om jag vore rik...
Dagens lunch/middag blev pepparbiff på La Grill Steakroom. Gött!
 
It byri e väl räjn snart?
Och här ser ni dagens fynd: Två par skor (varav Kalle gav mig ett par i present), jeansshorts, träningstopp, sockor, underkläder, vimplar, glasflaska och dymo-maskin. Heilt bra!
Okej jag erkänner, har VERKLIGEN INTE några shortsben i år. Men vem bryr sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar