9 maj 2015

Donardagen

Idag hade jag satt alarm på tio, men så kom det sig att sambon var pigg och hurtig och steg upp redan klockan nio. Bara att släpa sig ur sängen då. Turkisk yoghurt med honung och mango till frukost. Borstade tänderna, hoppade i kläderna och trippade nerför trapporna. Kalle hämtade traktor med släp, och så satte vi igång med vår talkodag. Fem(!) timmar höll vi på, och vi blev inte ens i närheten av färdiga. Jag hade ju sett framför mig att vi skulle ta bort det som låg utanför komposten, kapa kvistar och buskar, sätta grus på uteplatsen så jag sku få plocka dit plattorna, göra nya rabatterna mot uthuset och förstås stöda upp rosenbuskarna. Hade liksom tänkt vi skulle få allt trädgårdsarbete gjort idag. Tji fick jag:

 Kalle hade tydligen bestämt sig för att göra sig av med HELA komposten. Så han rev ner väggarna och gröpte sen ur i princip hela komposten med grep/spade. Jag hjälpte till lite, men kunde inte hålla på så länge pga min dåliga rygg. Så all cred åt sambon!
 Köra till komposten, skyffla i skopan, backa ut, backa till kärran, kippa i, köra tillbaks till komposten...
 Själv pynjade jag på med rosenbuskarna - kapade dåliga kvistar och satte sen fast klätterrosorna med band och spaljéer på väggarna. Får se hur det växer i år! Återstår bara att göra ställningar till de vanliga buskrosorna nudå..
 Det kan ju inte alltid gå som man tänkt sig.. När Kalle kört av och an över uteplatsen har han mejat ner hälften av rosorna "på köpet". Vilket betyder att vi nu bara har insynsskydd på halva uteplatsen mot HVC:s parkering. Men det växer väl!
 
 Blev förvånad över hur mycket bra kompostjord det sist och slutligen fanns när vi tagit bort 90% av det som fanns i komposten. Hittade massor av stora feta maskar! Nu gäller det bara att lära sig kompostera rätt, så vi får börja använda av jorden till egna blombänkar.
 Sen var det dags att kapa lite kvistar. Äppelträdena fick sig en till trimning (nu ska det väl ändå lyckas att gå upprätt när man klipper gräset!?), och så fick bergstallarnas kvistar sig en rejäl omgång.
 Och såhär ser det i princip ut nu. Hela traktorsläpet är fullastat med kompostmaterial, och kvistarna ligger radade längs gräsmattans kant. Kalle kapade och flyttade dem medan jag fixade med maten..
.. och maten, ja, det blev grillat! Årets första. Slog på stort och gjorde revbensspjäll, nötfilébiffar, bakad potatis, baconlindade mustapekkasvampar och majs. GOOOOOTTTTT. Matkoma är bara förordet.
Sen skulle Kalle köra bort traktorlasset och vi sku städa hela huset. Men Formula hade börjat, så han bänkade sig "en stund" på soffan. Jag gick ner för att spraymåla en blompalle jag fått av Linn(s moffa), men sprayburken gav upp. Så jag bänkade mig också på soffan. Och plötsligt hade vi sovit i tre(!) timmar. ÅHÅ. Gjorde lite turkiskpeppar-Pehmis på det. Och ännu sitter vi här på soffan...

Vad vi alltså INTE gjort idag: Fixat uteplatsen, kapat stora brutala busken mitt på gräsmattan, stött upp rosenbuskarna eller fört bort lasset. Har heller inte städat huset. Men vi är inte lata! Vi har bara vilat lite, och det tror jag vi behövde... Ishockey slutar klockan halv åtta (jag bryr mig inte, men en annan...) och då får Kalle så lov att köra bort släpet åt Mange. Jag ska städa vessan och slänga ut mattorna, så återstår det bara för mig att dammsuga sen när Kalle torkat damm. Tack och lov att vi har den fördelningen idag! Annars skulle jag nog torka damm ännu imorgon.. Och imorgon, ja. Då kommer jag nog vara riktigt slut i ryggen. Men HIGH FIVE åt oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar