23 maj 2015

Knäckig rabarberpaj

Nu som då slår bakningsabstinensen klorna i mig riktigt ordentligt. Igår t.ex. kände jag för att baka nåt i väntan på att Kalle skulle komma hem från verkstan. Hade ju tidigare i veckan spanat in vår växande rabarber, och bestämde mig för att göra något av den. Det är ju faktiskt denhär tiden på året som rabarbern är allra godast! Hade höstens supergoda äppelpaj i minnet, och sökte fram ett liknande recept. Erkänner att den tog slut efter fyra bitar!


Du behöver:
- 500 g rabarber (jag tog 4 stjälkar)
- 2 dl socker
- 2 dl havregryn
- 1 3/4 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 125 g smör
- ½ dl vispgrädde
- ½ dl sirap

> Smält smöret tillsammans med grädden och sirapen
> Blanda ihop de torra ingredienserna, rör ihop med smörblandningen
> Skär rabarbern i ca 4 cm:s bitar, strö ut i pajform
> Häll smeten över rabarbern
> Grädda i 175 grader, ca 30 minuter

Servera gärna med vaniljglass. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar