12 maj 2015

När hon blidde med systemkamera

Låt mig presentera: Nikon d3100!

Har ni hört na värr, JAG har blivit med systemkamera! Har en tid redan funderat på ifall jag borde skaffa, i och med mitt nyupptäckta fotointresse.. Visst, det är myyyycket enklare att dra fram min fantastiska Sony när jag ska knäppa foton i vardagen. Men sådär när man är ute på nåt speciellt, typ resor, kalas eller sånt, så känns det ju "proffsigare" med systemkamera. Många hundralappar var jag ändå inte beredd att betala, just i och med att min telefonkamera är så otroligt bra. Nå, det råkade sig att jag ramlade över en begagnad Nikon på Facebook loppis. Visade intresse och gjorde småningom affär. Glad att säga att kameran kostade mig under 100-lappen! Så nu kan också jag känna mig proffsig och cool när jag går omkring och knäpper bilder med min alldeles egna Nikon. Och så bortser vi från att jag absolut inte har den blekaste aning om inställningar och fotovinklar och ljus och objektiv osv... Tar e på talang!

Här har ni några exemplar på vad jag fotat. Lekte lite med zoomen, ljuset och motiven. Oredigerade (har bara förminskat dem att passa bloggens mått), och med automatinställningar på kameran:


 Inzoomat VS Utzoomat
Sååå.. Vad tror ni? Blir e bra elär blir e bra!?

2 kommentarer:

  1. Fotar också med en Nikon D3100 :) Har ett AF-S NIKKOR 35mm objektiv å de e sjuuuukt braa! kameran blev 100 ggr bättre me de *smiley med hjärtögon* (ett tips)

    SvaraRadera