19 maj 2015

Kalvdans

Jag vet inte med er, men åtminstone när jag var liten så tyckte jag inte att kalvdans var speciellt gott. Minns att mamma brukade få råmjölk nu som då av bondfrun vi bodde granne med, och då tillverkade hon denna mystiska dessert. Det är först nu i vinter när jag såg hur populärt det var att köpa råmjölk via REKO-ringen som jag själv vågade mig på att handla hem en burk. Första gången var jag väl kanske inte sådär jättesåld, men andra gången råkade jag få ett riktigt toppenexemplar av råmjölk, och då blev kalvdansen så himla god att jag kunde ha slukat hela formen på en gång. Och efter det har jag haft cravings, och blev överlycklig förra veckan när jag fick köpa två liter av Sofia. Igår kände jag inte för nån vanlig lunch, så jag vände ihop en kalvdans. Blev PERFEKT!


Kalvdans:

- 1 liter råmjölk
- ca 1 dl vanlig mjölk
- 1 msk socker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemumma
- ca 1 msk kanel

> Blanda ihop den upptinade råmjölken med mjölk, socker, salt och kardemumma
> Häll i en form, ca 15x30 cm 
> Strö på kanel
> Grädda i 175 grader, 45-50 minuter
Kalvdansen ska vara lite dallrig, men stelnad.

Servera med t.ex. hjortronsylt eller frusna bär. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar