5 maj 2015

In another life

Ibland underhåller jag mig själv med att fundera på hur mitt liv hade sett ut om jag hade valt andra vägar än de jag gått hittills i livet. Om jag hade valt en annan utbildning efter högstadiet. Om jag inte börjat på BI och flyttat till Jeppis. Om jag inte träffat vissa mänskor i mitt liv. Om jag haft andra fritidsintressen (fortsatt med hästar och aldrig börjat med varmans). Om jag inte fått det jobb jag fått efter examen. Om jag inte flyttat till just Oravais.

Vissa mänskor hakar upp sig på vad de förlorat i och med att de valt en viss stig i livet. Själv väljer jag att fokusera på det jag vunnit på de vägar jag valt.

Mitt alternativa liv:

Efter högstadiet hade jag valt den "smarta" vägen och börjat i Topeliusgymnasiet i Nykaabi. Hade hängt med totalt andra mänskor än jag gör idag. Fortsatt med hästar på fritiden - tävlat och tränat lika aktivt som i slutet av högstadiet. Troligtvis åkt iväg på detdär utbytesåret till Australien som mamma lovade att sponsorera om jag började gymnasiet. Och vartåt det hade barkat därifrån, ja det kan jag bara fantisera om... Tror ändå att jag i nåt skede hade gått barnträdgårdslärarutbildningen. Kanske nog direkt efter gymnasiet. Hade kanske bott ensam i Jeppis, sen flyttat tillbaks till Nykaabi. Möjligtvis hittat nåt göbbe åt mig, gift mig, byggt hus och skaffat barn ganska tidigt. Skulle kanske ha jobbat på dagis i Nykaabi, eller var jag nu satt ner min fot. Ett annat alternativ är att Australien-resan väckte reslusten i mig och jag aldrig ville nåt annat än att resa. Kanske jag ändå åkte till Trondheim under mitt sista år på BI. Kanske beslutade jag mig sen att återvända dit, och stanna där.
Aldrig skulle jag ha kört varmans. Eller jobbat på Tallkotten. Aldrig skulle jag ha träffat de fantastiska människor jag har omkring mig nu.

I ett annnat liv, hade det kanske sett ut så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar