14 juli 2016

Los Angeles: Lomapäivä

Onsdag, och sista dagen med sällskap på resan. Var på väldigt dåligt humör på morgonen, en kombination av irritation från kvällen innan och nervositet inför kommande veckor, gissar jag. Sov till halv nio ungefär, låg och drog mig ganska länge, gjorde mig i ordning, packade väskorna, åt frukost i lugn och ro.. Checkade ut från hotellet men lämnade väskorna på förvaring i lobbyn, samt bokade en shuttle till flygfältet till klockan 18. Traskade iväg till Aloft-hotellet för att möta upp Jackie. Efter den intensiva dagen på Disneyland, och med tanke på att det verkligen är otroligt svårt att ta sig fram i Los Angeles, så beslutade vi oss för att ha en chill/pooldag.

Vi låg praktiskt taget hela dagen vid hotellets pool och gjorde ingenting. Simmade, solade, läste lite böcker och njöt av livet bara. Kan säga att humöret steg ganska fort när jag bänkade mig i solstolen. Såå skönt! Gick på lunch till närliggande IHOP (International House of Pancakes) och fortsatte sen med poolhänget. Vid halv sextiden kramade jag Jackie hejdå och tackade så mycket för de senaste veckorna, hon skulle nämligen flyga hem samma kväll. Gick tillbaks till mitt hotell, hämtade upp mina väskor och liftade till flygfältet. Där bokade jag en supershuttle-buss som skulle ta mig vidare på mitt äventyr, till USA hostels i Hollywood. Ungefär 18:25 steg jag på, och 19:50 var jag framme i Hollywood. Avståndet är typ 20 kilometer... Har jag sagt att trafiken är helt galen i denna stad?!

Har verkligen svårigheter med att förstå mig hur man ska ta sig fram enklast och billigast. Åtminstone har jag kommit fram till att det nästan är lättast att åka via flygfältet om man har möjlighet, för de flesta skjutsarna går dit och därifrån. Sen är ju frågan bara hur mycket man hamnar att betala.. Skulle gärna åka metro eller nån slags buss, om jag förstod mig på systemet. Men grejen är den, att det inte finns nåt system! Helt vrickat, i en miljonstad som denna tycker man ju att de kunde satsa lite på lokaltransport. Men icke, här är det meningen att man ska ha egen bil att ta sig fram med. Visst finns det t.ex. tunnelbana som är väldigt billigt, men att ta sig från flygfältet till Hollywood skulle för mig ha inneburit att byta tåg 6(!) gånger. Hellre betalade jag 14$ då för att åka dörr till dörr.

 Dagens frukost på hotellet: Flingor, rostabröd och våfflor. Bra start på dagen, eh... Saknar gröt och yoghurt!
 Jackie och vår maskot Oscar, som kanske ska få leva resten av sitt liv i en solstol. Stackaren fick inte följa med på Southern BLT-delen av resan!
Börjar väl kanske få lite färg på benen!
 Dagens lunch (och middag, är fortfarande knappt hungrig): Kyckling-ost quesadillas och...
 ... Raspberry white chocolate chip pancakes. Gudomligt gott!

I skrivande stund ligger jag på hostellet och chillar, har inte tänkt göra speciellt mycket ikväll, är riktigt slutkörd efter gårdagen och all sol jag fått idag. Skönt med dagar då jag bara får vara, för vet ni, jag är ju faktiskt på semester... Imorgon ska jag utforska Hollywood, bor riktigt "mitt i smejtin", så borde väl nog hitta på nåt sätt att fördriva dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar