3 juli 2016

10: Yellowstone national park dag 1

Torsdag och resedag nummer tio. Vaknade upp i Cody, Wyoming. Vi fick lite sovmorgon, väckning först 7:15... Yay! Frukost på campingen, morgonrutiner, lastade släpvagnen och hoppade in i bilen. Första stoppet för dagen blev Walmart precis intill, för att införskaffa lite ingredienser till kommande dagars måltider. Så glad att vi gemensamt beslutade oss för att gå in för "food kitty", dvs. att alla bidrog med en summa som vår reseledare Liz har hand om och som vi kan handla mat för. Kan tänka mig att det fort blivit ganska dyrt om vi ätit ute alla måltider i 21 dagar...

Vårt mål för denna dag var att komma oss till Yellowstone nationalpark, vilket inte tog mer än en timme. Men eftersom parken är enorm, tog det hela två dagar att utforska. Vi kom in genom east entrance, och sevärdheterna för dagen var Old Faithful, Grand Prismatic Spring och Fountain Paint Pots. Men däremellan hann vi nog se massa andra häftiga saker också. Visste ni att hela Yellowstone är vulkaniskt område? Det är en så kallad supervulkan, en av de största i hela världen. Om vulkanen i Yellowstone skulle få ett utbrott skulle den högst troligen utplåna hela världen! Sjukt..

Welcome to Yellowstone!
Vi stannade till vid en vacker sjö och kastade lite sten.
Vårt fina ekipage! I bakgrunden ser ni träd som varit utsatta för skogsbrand. Stora partier i östra delen av parken såg tyvärr ut så där.
Picknicklunch, vad annars.. Men det här var i varje fall bättre än smörgåsar!
Första skymten av gejsern Old Faithful, den där rykande grejen där till höger i bild...
Några av oss bestämde sig för att göra en kort hike upp på berget för att kunna se Old Faithful uppifrån. Gejsern får utbrott med ungefär 90 minuters mellanrum, så vi visste ganska exakt vilken tid vi skulle vara redo!
Högt uppe..
... och nu händer det!
Tyvärr var hela spektaklet över på några minuter. Men mäktigt var det!
Vandrade ner tillbaks, och gick sen en sväng på gångbanorna och spanade in alla andra häftiga saker.
Förstår ni nu när jag säger att otroligt inte räcker som beskrivning?
Såg en bison också!
Nästa stopp var området kring Grand Prismatic Spring.
Där har ni den då - världsberömda Grand Prismatic Spring. Önskar jag kunnat fota den uppifrån för att få med alla färger!
H E L L O
Fotograf: Jackie
Nästa ställe vi stannade till på var Fountain Paint Pots.

Efter en hel del timmar längs vägarna och i parken var vi lagom möra av alla intryck och allt promenerande. Körde till vårt boende för de kommande två nätterna, en camping i West Yellowstone. Vi hade de hittills lyxigaste stugorna, med plats för två, dubbelsängar och eget badrum i stugan. Jag bodde som vanligt med Jackie. Dessutom hade vi internet fast vi hade fått höra att det inte skulle finnas nåt.. Yay! Chillade en stund innan vi ställde till med grillmiddag. Efteråt hängde vi alla vid picknickborden och pratade, gjorde s'mores, (vissa) dansade och skrattade. En riktigt trevlig kväll!

Vår mysiga stuga. Tyvärr tog jag ingen bättre bild..

Grillad kyckling, majs, grönsaksspett, ananas och sallad. Tio poäng!

Och här har ni våra egna "Trek club 5" (Ellie, Mark, Caroline, Tom & George) som gjorde en dans till S Club 7's S club party. HAHA!

1 kommentar: