23 juli 2016

Hoover dam, Route 66 & Grand Canyon

Onsdag, och det var dags för mig att göra en avstickare från Las Vegas till... Grand Canyon! Som jag väntat alltså. Hade bokat med Grand Adventures Tours, en tur som hette Sunset Tour. Vi åkte iväg vid halv tiotiden på morgonen, och var tillbaks i Las Vegas halv ett på natten. Det blev alltså en heldag, både längs vägarna och vid Hoover Dam, Seligman (Route 66) och Grand Canyon. En riktigt lyckad tur, som jag varmt rekommenderar!

Vi började morgonen med ett frukoststopp på McDonald's. Jag menar, vad annars i Amerika... Körde sen vidare till Hoover Dam, där vi tog en snabb fotopaus. Blev lite besviken när vi inte fick gå till själva dammen, utan var bara på "översiktsplatsen". Men såde ere! Körde vidare till Seligman, Arizona, där vi fick beundra lite av den legendariska sträckan på vägen Route 66. Häftigt! Gick in i några souvenirshoppar innan vi färdades vidare längs vägarna, som numera var riktigt regniga! Vet inte när jag senast skulle ha sett moln faktiskt... Och temperaturen var betydligt behagligare än i Las Vegas, ska jag berätta för er. Nu gick det att andas!

 Frukost på Mäccen, why not..
 Hoover dam.
Cheese! 
It's raining!? Mina medresenärer var ett 34-40 års par från Canada, och en mamma och hennes dotter från Pennsylvania. Vår tourguide och chaufför hette Ben.
 Get your kicks on Route 66...
 Om det är nåt jag lärt mig här i USA så är det att ta selfies med olika sevärdheter... HAHA.
 
 Sido Bärgarn! Från Blixten McQueen-filmerna..
 
 
Mörka moln kantade staden..
Elvis!
Temat i staden var nog klart och tydligt bilar..

Från Seligman styrde vi kosan mot Grand Canyon då. Totalt tog det ungefär fem timmar att ta sig dit från Las Vegas, men då gjorde vi också ganska många stopp så det tog betydligt längre (var framme runt kl 16). Och vad ska jag säga om Grand Canyon då? Går verkligen inte att beskriva. Vet att det inte finns några bilder som gör stället rättvisa, men har ändå valt ut en hel drös åt er, varning för bildbomb.. Tyvärr var det ganska dåligt väder, det regnade inte, men var mulet och kallt. Fick till och med köpa mig en huppari för att jag frös så, haha. Lite kontrast att komma från 45-gradiga Las Vegas till ungefär 20 grader i Grand Canyon.. Jeez så fort man vänjer sig alltså. Nå, utan desto mer förklaringar så for vi till Grand Canyon, vi gick en kort promenad, och sen väntade vi på solnedgången, som skedde 19:40. Ungefär så! Och efter det var det raka spåret tillbaks till LV, bara en kort pisspaus längs vägen.. Gick på ungefär 4,5 timmar!

Orkar inte sortera bilderna, för att de är så många, så här kommer först bilderna från min telefon:
Såg en elk!
Man kände sig ganska liten i världen stående där på kanten...
Jaja, e ska jo nåo var en selfie!
Kamerabilder nedan:
Här promenerade vi, cirka 2-3 kilometer totalt.
On the edge of the world.
Ser ni stigen där till vänster? Där brukar folk faktiskt gå.. Det tar 4(!) dagar att gå från South Rim, där vi var, till North Rim av Grand Canyon.
Miniatyrmodell. Minns inte exakt hur stort Grand Canyon är, men skulle det kanske kunna vara 11 mil från kant till kant..?
Äntligen började solen visa sig lite!
Små små människor...
Så vackert att se klipporna ändra färg med solen.
Nu är det dags!
Good night!
Och en sista selfie innan det blev mörkt.

1 kommentar: