9 juli 2016

18: San Francisco dag 1

Dag 18, fredag, och vi åkte iväg från stugorna i Yosemite vid åttatiden. Åt frukost längs vägen, lunchpausade vid In-N-Out-Burger, och kom oss sen slutligen till San Francisco runt klockan tolv. Inte många kilometer längs vägarna denna dag, alltså! Och skönt är det med såna dagar emellanåt. Dagens enda planlagda aktivitet var ett besök till Golden Gate Bridge, vilket vi började med. Liz släppte av oss vid besökscentret, och så promenerade vi den 2 mil långa gången över bron. Mäktigt! Synd bara att det var så dimmigt, som det ofta är i San Francisco. Visste ni att dimman över staden faktiskt har ett eget namn? Den kallas Karl the Fog... Haha.

In-N-Out-Burger, kanske inte så fantastiskt som alla hade sagt, men helt ok..
Här har ni mig och Golden Gate-bron! Tar ju inte selfies som alla andra... Har ni förresten sett vilken fin färg jag fått?? #pepparkaksMimmi
Så mäktigt med dimman!
Alcatraz-fängelset i sikte!
Tog längre än jag trodde att ta sig över, nästan 45 minuter!
On the other side.
På andra sidan var det vackert väder...

Efter att vi vandrat över bron plockade Liz upp oss, och vi åkte längs de backiga vägarna till vårt hostel, USA hostel. Jag, Jackie och Caroline inkvarterade oss i ett rum. Passade på att slappa en stund, tills vi skulle träffas nere i lobbyn strax efter klockan fem. Resten av gänget for ut på en catamaran sunset cruise, men själv är jag inte särskilt förtjust i båtar (blir så lätt åksjuk), att jag valde att stanna kvar. Matt åkte inte heller med, eftersom han varit till läkaren och fått starka värkmediciner för ett infekterat insektsbett. Jag gick över vägen och köpte en yoghurt och lite snacks, och satte sen igång med planering och bokning inför mina sista två veckor på resande fot. Nu är allt ordnat och det känns genast bättre och tryggare att lämna gruppen på måndag kväll.

Slog på stort och gick ner till köket och värmde lite gröt åt mig (haha!) och kollade sen det sista avsnittet av Game of Thrones. Matt hade klippt ihop en video från vårt besök till Yellowstone, så den fick jag se. Sen var jag faktiskt riktigt tråkig och bara slösurfade på rummet tills jag gick och lade mig. Resten var ute på baren..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar