2 juli 2016

9: Cody, Wyoming

Onsdag, vår nionde Trek America-dag. Väckning strax före 7, morgonrutiner och så frukost på campingen. Körde iväg runt klockan åtta, och så ut på vägarna. Körde genom South Dakota och in i en ny delstat, Wyoming. Måste säga att naturen är helt fantastisk i det här landet! Men det hade jag ju förväntat mig också... Denna dag t.ex. såg vi allt från platta, torra slätter till gröna berg, skogar, sjöar och floder. Vi körde i sex timmar ungefär, och pausade en hel del gånger, så ni kan gissa att det blev en del stirrande genom bilfönstret. Fina vyer! Picknicklunchade på ett vackert ställe mitt i bergen nånstans.

 Wildfire!
 Väldigt god bärsmoothie.
 Berg i sikte!
 Perfekt plats för en picknicklunch! 
 Mäktiga vyer utanför fönstret.

Anlände till vår camping Ponderosa RV cabins runt klockan halv fem. Fritid, dusch och fix, och så hämtade Liz takeout åt oss till campingen - pulled pork, coleslaw, baked beans och varsin glasspinne till efterrätt. Gott! Efter det var vi redo för kvällens program: rodeo! Hoppade på bussen och åkte de cirka tio minuterna till Codys världsberömda kvällsrodeo. Intressant och underhållande, och definitivt värt att se! Mellan åtta och tio höll det på, och sen tog vi bussen tillbaks till campingen. En lite lugnare dag på programfronten, men det var riktigt skönt!

 BBQ middag - yummie!
 Rodeobussarna.
 Welcome to Cody, Wyoming, the rodeo capital of the world!
 
 
Här gällde det att försöka hållas på  hästen...
 
... och här skulle de fånga en kalv med lasso och binda ner den.
 
Barnens egen tävling - försöka få rosetten ur kalvens svans!
 
En till "fånga kalven"-tävling.
 ... och en där de skulle göra det parvis.
Och kvällens häftigaste upplevelse var förstås tjurridning!

1 kommentar:

  1. Häftigt me rodeo! Känns på na vis så knäppt å overkligt att allt sånde som man ha "sitt på TV" faktiskt händer på riktigt å. 😃

    SvaraRadera