4 juli 2016

12: Grand Teton national park

Vaknade upp i vackra, något kyliga Montana vid sjutiden. Packade våra saker i bilen, åt frukost, och körde sen iväg från West Yellowstone. Innan vi åkte ut ur parken, genom south entrance, så tog vi en sväng via Old Faithful för att få se den "explodera" en gång till. Och vilken jäkla timing vi hade alltså, precis när jag placerade mig vid sittplatserna framför hände det! Sen ut genom parken och in i Grand Teton national park. Också en fin park, dock inte med lika mycket sevärdheter som Yellowstone. Men väldigt mäktigt med höga berg och vackra sjölandskap.

Old Faithful.

Tog en lunchpaus vid Colter Bay, och gjorde sen en kort vandring till en strand. De flesta stannade på stranden och chillade, men vi var några tappra hjältar som gjorde en kort loop runt ön tillsammans med Liz. Fina vyer, och en riktigt trevlig promenadrunda på cirka 1,5 kilometer. Sen hann vi också ta ett dopp i det svala vattnet och ligga en stund och slappa på stranden, innan vi hoppade i vanen och åkte vidare.

Grand Teton är det höga berget i mitten. Namnet kommer från franskan och betyder "stora bröst".
Beach-time!
Från vår korta vandring runt ön.
Vackra vyer!
Skönt att ta ett dopp och sen ligga och torka i solen. Perfekt väder, found my happy place.
Huvvadådi!
Verkligen spektakulära vyer på vägen ur parken!
Såg ett slags rådjur igen..

Vårt stopp för natten var den lilla staden Jackson, som ligger i dalen Jackson Hole i Wyoming. Verkligen fint ställe invid bergen! Vi bodde på ett hostel precis invid en skidort, så bergen reser sig vackert utanför fönstret. Jag, Jackie och Caroline inkvarterade oss i rummet, och låg sen och vilade/chillade/sociala-medier-nördade en bra stund, innan det var dags att duscha och göra sig i ordning för kvällen. Kvällens program var mat på Snake River Brewing co inne i stan, alltså måste vi först åka taxi dit (ca 20 minuter). Vi åt god mat och vandrade sen vidare till den kända baren Million Dollar Cowboy Bar. Där var det minsann livat! Livemusik och mycket folk i farten. Drack några cider - min absoluta favorit här är Angry Orchard's Crisp Apple, nästan godare än Somersby hemma! Sen tog vi bussen tillbaks till hostellet vid elvatiden. Skönt med en dag med lite mindre program bakom.
 Åt en väldigt god sallad med rökt bacon, grillad kyckling, gorgonzola, avocado, ägg, tomat, gurka och salladsblad. Mumsigt!
Million Dollar Cowboy Bar!
Coolt ställe!

1 kommentar:

  1. Nationalpark, strandhäng å en cowboybar... ja förstår int ho ni hindar me såde mytchi per da! He e heilt åotråolit 😍👌

    SvaraRadera